Making of: The Tyllkjol

I följetongen Tyllkjol är nästa steg själva görandet. Nu är allt mätt och klart. Vi skulle sy den innan mamma åkte hem, men det hanns inte. Så hon tog hem den till Björna. Där får hon lite experthjälp också. Så symaskinen Snälla Sofia lånade ut kom aldrig till användning. Ska lämna tillbaks den så snart som möjligt! Lovar!

Så nu vill jag att all slask ska sluta så jag kan använda tyllen snart.

tyll och sånt












Insidan is the s h i t

På SVT är det insidan som räknas. Det som finns på Insidan är viktigt. Där kan man få reda på en hel del om sina medarbetare. Insidan alltstå. Det som räknas.

Imorse var det tårta och avtackning för någon som jobbat där sen 1977! 77!! Det är t r e t t i o år. På samma ställe. Coolt! Anyways. Där blev jag återigen presenterad, för folk som jag säkert redan blivit presenterad för. Svårt att komma ihåg alla. Hur som helst: Det här är Sofia, våran nya medarbetare.

"Jag vet, jag har kollat på Insidan" sa nån.

"Jag har sett henne på Insidan."

"Ja det finns bild på henne på Insidan."

Insidan är alltså den interna websidan där det står lite smått och gott om lite allt möjligt. Bland annat nya medarbetare. Så in på Insidan gick jag för att då se denna bild, som jag tog igår till mitt passerkort (som jag inte fått än, och altså inte sett bilden). Men faaaan säger jag. Bara för att man jobba på tv måste de väl inte göra att bilden som är tagen i en studio ser ut som en tevebild i widescreen?? 20 kg+ på en gång. Jaja, det är sånt man får ta!

Dagen har för övrigt varit väldigt bra. Jag trivs hur som bra som helst! Trött som få, men det gör inget. Är väl bara inte van antar jag.


Att somna till ljuva toner

Ska gå och sova nu. Pallar inte vara vaken länge till nu. Ska proppa in iPoden (eller ja, hörlurarna iallafall). På On-The-Go-listan, med syfte att somna gott till, finns följande låtar i kronologisk ordning:

Ring of Fire - DilanaFoto: apple.com
Roxanne - Dilana
Black Celebration - Depeche Mode
Damaged People - Depeche Mode
Goodnight Lovers - Depeche Mode
A Question of Lust - Depeche Mode
My Lady Story - Antony and the Johnsons
Hope There'e Someone - Antony and the Jonsons
Hurt - Christina
Nobody Knows - Pink
Conversation With My 13 Year Old Self - Pink

Då brukar jag ha lite sådär milstolpar (i det här fallet kanske pyttesteg) som jag måste ha somnat innan, beroende på när jag ska upp dagen efter. Somnar jag innan Depeche är det gött. För då är jag trött. Då jag börjar höra Christina vet jag att jag bör bli stressad. Samtidigt som jag brukar känna att då jag ändå har varit vaken så länge så vill jag ju inte svika Pink. Då kan jag ju lika gärna lyssna lite på henne också. Ja, och där somnar jag alltid. Alltid innan Pink. Måste lägga upp en ny lista tror jag. Eller sluta lyssna på musik innan jag somnar. För att slippa vara så stressad.



Man blir alldeles matt

Alltså, jag är inte van att sitta vid en dator hela dagarna. Eller jo, kanske hemma i soffan på lediga dagar, med laptopen i knät. Men inte för att jobba. Och prata i telefon.

Det har iallafall varit en jättebra dag. Jag har ringt och fixat och pillat och haft mig. Har iofs fixat med lite praktiskt också, typ, installerat datorn, tagigt fula bilder på mig till passerkortet och intranätet, lärt mig lite grejjer på datorn och så.

Men det är så SKOJ på svt!! Att vara surrounded av härliga människor är ju bara för smutt, och nästan värt värken i axlarna och munntorrheten.

Nu lagar baby middag. Och jag ska stänga ögonen för en liiiiten liiiiten stund. Sedan har jag några avsnitt av Heroes och Desperate Housewives att ta igen.

Over and out!

Första dagen...

Ja, så idag börjar jag jobba på svt på riktig. Eller ja, praktisera heter det kanske. Jag har varit på diverse redaktionsmöten och så vidare, senast igår. Men idag ska jag som sagt börja. Känns så jäkla skoj. Igår fick jag ännu en titel att lägga till bland alla snedstreck: produktionsledare/inspelningsledare/programmansvarig/redaktör ja, det är min roll. Fråga mig inte vad skillnaden är eller vad det där egentligen är för nåt. Men jag vet vad jag ska göra iallafall. Det är huvudsaken. :-)

Nu ska jag ta och fota mitt kök för att ta med. DET ni! :-) Sen måste jag kila. Är lite sen!

Ha en superbra dag!!

pöss pöss

Helg

Idag är det lördag. Skönt!

Ha en trevlig dag/kväll/natt.

/s

Pyssel

Idag har vi planterat om alla blommor. Så nu är det så fiiiint, och de kommer att må så braaaa!

Nu har vi ätit uppstekt palt. Resterna från gårdagens palt alltså. Uppstekt i mjölk. Mums mums mums! :-)

Ialllafall, nu ska jag bara göra mig lite snyggare, sen ska vi på stan och köpa mitt tylltyg. :-) Hooho!

Det finns ju miljarrrders olika varianter som jag vill att min kjol ska se ut på. Så vi får väl kanske helt enkelt göra så att vi gör miljarrders olika kjolar! :-)

Den vi ska börja på nu iallafall är iallafall en enda mix av mina idéer. Kan ju avslöja att en korsett kommer vara inblandad, men en massa dragkedjor.

Hmmm, nu återstår ju problemet att hitta en symaskin att låna. Ska ta och ragga upp det sen ikväll.

Hoj!

EFTERLYSNING!!!

För nån vecka sedan eller så såg jag bilder på två par Replayskor. Skiiiiitsnygga. Och nu vill jag hitta dom igen. Men jag kan inte.

Så är det nån som vet vilka jag menar, så guida mig gärna dit (ge mig en bild, en länk, anything)!

De såg ut på följande sätt:

Korksula (ena hade kilklack och den andra hade "vanlig" klack)
Nitar (såklart)
Svart och röd (a, det tyg som finns på skorna är den färgen)

*hrm* det var det enda jag kom ihåg. åsså var dom snygg såklart. och typiskt jag. så ni som känner mig vet vad det är då ni ser det. och ni som inte känner mig kan ju kanske veta ändå? :)

MySpace igång igen

sådär, nu har jag fixat myspace igen. så nu är det bara att sätta igång att leta upp alla på min vännerlista. (och den hade ju blivit så låååång)

jaja, du får ju gärna adda mig också. jag finns på
http://www.myspace.com/sofiawiden

Ett rött garnnystan

Nu sitter mamma och stickar på mina nya fina tofflor. Och Wilson tycker ju att garnnystanet är den allra roligaste leksaken han nånsin lekt med.

Och visst är det någonting med katter och garnnystan som gör att man blir alldeles på jättebra humör?

Ikväll blir det palt och fläsk! :) Och lingonsylt såklart. Gott!

Det betyder att resten av kvällen kommer att spenderas liggandes i varsin soffa, alla drabbade av paltkoma.

Livet är härligt!

Dags att börja sy

I ett tidigare inlägg (det funkar fortfarande för mig att länka) skrev jag om en ny outfit jag hade på G som jag ville ha. Och ritade en jättefin teckning i paint. Eftersom jag förmodligen never ever kommer att hitta den där bruna tyllkjolen jag vill ha, så får jag helt enkelt ta tag i det själv, och sy min egen. Så idag var jag och mamma på en alldeles überbra sy- och stickabutik där jag hittade billigt och bra tylltyg i precis rätt brunfärg. Så fanns det en massa fina band som man kan dekorera den med. Som små detaljer liksom.

Men nu gäller det bara att rita ett bra mönster.Okej, till en tyllkjol kanske det inte behövs ett sådär jättenoga mönster. Men jag syr ju liksom inte kläder varje dag direkt. Så lite koll vill jag har. Saken är den att jag inte vill ha en sån där tanig platt kjol. Utan det ska vara stor och plufsig med mycket rynkor och lager.

Så ÄR det nån som har ett riktigt najs mönster som ligger hemma och skräpar, så säg till!

Shoppingspree

Idag ska jag och mamma göra stan. Eller ja, gå och kika iallafall.

För övrigt efterlyser jag min svarta make-up store ögonskugga. Den som är jättesönderkrossad. Jag har mina aningar om var jag kan ha glömt den. Ja, får ta och klura på det senare.

Over and out!

Holiday

epSå har jag handlat på iTunes för första gången.
Köpte Holiday med Dilana. Så bra den är!
Jag blir så... glad!









Min mamma

Min mamma är världens bästa! Och det som är så skoj är att hon just nu befinner sig nånstans mellan björna och norrköping. på väg hem till mig. tjihoooo. det ska bli så myyyysigt att bara få rå om varandra hela dagarna i nån vecka eller vad det nu blir. synd att pappa in kunde följa med. men han får ta en rain check.

Snart är det sommar

Japp. Det är det. Snart sommar alltså.
Jag har ju inte tänkt jobba så mycket i sommar, for once. Ska läsa sommarkurser istället. Men det är ju så myyyycket jag vill göra i sommar. Vetesjutton hur jag ska ha råd. Men vill man så kan man. Och jag vill!

Hittils ser vill-och-ska-göra-listan ut så här:


2 juni. Antony and the Johnsons på Dalhalla. Måste se. Kan inte missa!

6-9 juni Sweden Rockfestival. 6-9 juni Har ignorerat det så många gånger, men i år kommer Aerosmith. Its a must see.

1-14 juli Åka hem till Björna de två första veckorna i juli då min morbror och hans fru kommer till sverige för första gången

31 jul - 5 aug Pridefestivalen. Alla är glada! Och det kan man väl inte annat än bli glad av själv?
 
8 aug Uppsala Reagge Festival. Nu MÅSTE jag dit. Har i flera år inte kunnat. Men i år då jäklar.

sista två veckorna i augusti USA (NY-DC) Förra sommaren blev det inte av. Men nu är pengarna sparade och biljetterna snart bokade. I slutet av sommaren bär det av.

Övrigt att klämma in då tid finns
             Nån europeisk festival. Pink gör ju en liten summer festival tour i europa i sommar. Hennes sommarutomhusspelningar är något av det bästa.

             Åka till skåne! Jag har aldrig varit där. Men jag vill så gärna göra en liten tripp där nere med Gong och Nicklas. Precis som allt annat så har det inte blivit av ännu. Men i år. :) Och nu bor ju Benjamins pappa där så nu finns det ännu fler anledningar. :)


Ja, tittar man på datum och så, så är det tekniskt helt möjligt! Det kanske blir tajt med pengar. Och så. Och när jag ska hinna plugga vet jag inte. Men ändå. :) Det får bli en liten uppdatering av den här listan allteftersom våren går och sommaren närmar sig. Sen får det bli en liten summering av den i slutet av sommaren för att se hur det gick med allt.

Scandinavian Top Model Nästa

Okej. Nu är det dags igen. Haha, fick ett samtal av en tjej som jag tidigare varit "modell" åt. Smyckesmodell alltså. På bilder. Jag kan bli ganska bra på bild faktiskt. Om jag försöker.


Saken är nu den att hon vill att jag ska gå en visning. Hör bara där! GÅ! Hahaha! Ännu mer skrattretande är att det är kläder. Som en liten parantes kanske det ska läggas till att jag har gått upp 10 kilo sen sist vi sågs. Och i min takt med ett halvkilo i veckan så hinner jag inte gå ner tio kilo på en månad. Meeen men. Jag förvarnade henne. Ska dit och prova kläderna till veckan. Önska mig lycka till.



Release date comming up

ep
Okej, jag ska sluta tjata. Men jag har ju i ett tidigare inlägg erkännt/bekräftat att jag är kär i henne.
Och är man kär i någon pratar man ofta om den. :)

Men, vad jag ska säga är att i morgon är det
release för hennes covers på
Ring Of Fire (hur ska jag nu bli av med den från hjärnan?) 
och
Holiday.

Can't wait! :)

Stay tuned!



myspace

Hon är ganska bra hon också

foto: www.stormlarge.comFast man ska ju inte jämföra. Men nu gör ju jag det.
Artistmässigt så är hon i underläge.

Men det betyder ju inte att hon inte är bra.

Det är en jävla skillnad.






Dagens dialog

Jag: Baaaaby, jag måste pierca mig snart igen. Kanske i nippeln igen.

B: Men gör det då.

Jag: Aaaa, fast kanske två till i läppen istället.

B: Neeee, jag tycker inte det är så snyggt.

Jag: Men Dilana är ju snygg i det.

B: Ja men hon är ju en rock-bitch

Jag: Men jaaaaaag då?

B: Du är ju bara en bitch.


Vi behöver alla en kram lite nu och då.

Foto: Helene DouchetJag råkar känna till någon som behöver en
extra kram idag.

Så det här inlägget och den fina
bilden är helt enkelt en kram till dig.

Du vet vem du är!








Känner DU till den den Australiensiska ULLindustrin?

Jag har i ganska många år nu tagigt avstånd från pälsindutrin. Skinn bär jag fortfrande då jag anser att det inte är samma fruktansvärda djurplågeri insom skinn- som pälsindustrin. (nu menar jag inte reptilskinn)

ANYWAYS, kalla mig dum, jag jag hade ingen aning om vad ullindustrin höll på med. Jag har väl tänkt att fåren mår väl bara bra av att bli rakade på sommaren så de slipper värmen och så vidare.

Lite nu och då brukar jag gå in på PETAs hemsida och läsa artiklar och så, och redan i höst läste jag om ett ny debatt om just ullen. Jag kollade inte riktigt upp vad det egentligen handlade om. Men så igår då jag kikade på de nya Britneybilderna så såg jag en klickbar länk till den här omdiskuterade infofilmen som Pink har gjort. Jag hade som sagt inte sett den tidigare, utan bara läst om den.

Men något så F R U K T A N S V Ä R T!!!

Tänk på var fan eran ull kommer ifrån i fortsättningen!

Snälla, klicka på den här länken neda och titta på filmen! DO IT!
http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=wool_pink&Player=wm&speed=_med

Behöver kanske inte säga att jag varnar känsliga tittare/djurvänner/människor med minsta uns samvete!

Vad tycker du? Kommentera gärna!

(jag har fortfarande inte lärt mig posta videoklipp, så därför postar jag en länk. nån får gärna upplysa mig. jag kan heller inte skapa klickbara ord/länkar, den där länkknappen funkar inte för mig, så det behöver jag också hjälp med, eftersom vanliga hederliga koder inte funkar)


Det går ju inte att vara bra hela tiden

Dilana lithium  Man kan ju inte vara på topp varje dag.

  Det som är intressant är att trots att vissa inte är på topp
  så är det ändå så äckligt bra det dom gör. :-)









Söndagsmys med Tommy Lee

Så var det söndag igen. Tänk vad tiden går fort. Nu är det strax dags för söndagens highlight: Rockstar Supernova. Tommy Lee är alltid lika het på söndagarna. Det brukar liksom vara hans stund. och min. tillsammans. :) Har brukar tillochmed kunna sno min uppmärksamhet från Dilana. Vi får väl se vad som händer ikväll.

Photo cred: ?










Sen blire kalas hos Sofia. Ska bli skoj! :-)

Grävande journalistik

nä, det är väl inte alls riktigt det jag sysslar med just nu, men vad jag gör är att försöka ta reda på vem "Diddi" är som gjort mitt supercoola halsband.

Jag gick till Sisters igår för att fråga ifall de viste mer om vad/vem "Diddi" var. Och de han viste var att det är nån tjej från norrland. typ östersund, men ändå inte östersund, "men nåt sånt" som gör dem och att hon inte är särskilt etablerad, än.

Tänkte att hon kanske var från Örnsköldsvik, (min hemstad), för det är ju en del som blandar ihop övik och östersund. Anyways, började känna igen namnet mer och mer. Så  jag ringde till mor och far och tänkte att de kanske skulle ha koll. Okej, inte pappa kanske, men mamma brukar ha rätt koll på det där med lokala förmågor, speciellt då det gäller smycken. Och jo, för inte så länge sedan hade det varit en artikel om nån Diddi i tidningen. Hon gör tydligen kläder också. Så... kan det vara så? Att mitt fina halsband kommer från en öviksbrutta. how sweet wouldn't that be?

Men, jag har som sagt fortfarande egentligen ingen koll på om det är så. Så om nån vet nåt mer om märket (Diddi) bakom mitt halsband, så hojta till!

/s

Britneys nya look

Så har hon rakat av sig håret! på aftonbladet.se får man rösta på vad man tycker; kanon, kalkon eller "vem bryr sig".

Hur som helst, jag bryr mig, och jag röstade för "kanon". Är lite svag för rakat på tjejer. Inte alla passar i det. Ganska få gör det faktiskt. Men de som väl gör det är ofta grymt snygga i det. Och det tycker jag Brittan är. Iallafall på de bilder jag har sett.(http://x17online.com/) Vi får väl se vad hennes nästa drag är. Undrar vad det är för ny tattoo hon har gjort tex.


Chokladpudding, Analsex och Sebastian

Nyss hemkommer från Linnéa. Det blev en hel eftermiddag/kväll. Himlarns trevligt.

Tänker jag efter så förstår jag egentligen inte vad det trevliga är med att värdinnan sitter och surfar runt på internet och inser att hon är till 96% lik Scarlet Johansson, att Madde ligger och halvsover i soffan, som vanligt, och att jag sitter med mina mysbyxor under en filt och glor på teve och nu och då joinar Linnéa vid datorn. Men det är någonting med det. Det sägs att ju längre man kan umgås och bara vara tyst, utan att det blir en besvärig tystnad, desto tryggare känner man sig i förhållandet/vänskapen osv... det ligger någonting i det.

Mitt i allt surfande, sovande och tevetittande så kommer vi helt pötsligt in i en diskussion om analsex. Medan vi slukar i oss varsin skål med chokladpuding och hallon pratar vi livmödrar (om det nu heter så i plural) och huruvida det gör ont om man tar på dem eller inte. Sedan dyker Sebastian upp på teven och vi blir alla lika kära. Typ.

Ja, det är nog det som gör det. Det spontana, flummiga och trygga. Som gör det som himla trevligt.
 


Work out!

Jag skulle inte ha något emot att ha coola Jackie Warner som personlig tränare.

jacke warner. photo cred: bravo




My space sucks!

Jävla skit! Nån har på nåt sätt hackat in sig på min myspace och skickar en massa dryga meddelanden till mina friends på myspace! Kul! Jävligt kul! Näää! Till och med pinsamt ju! Grrrrrr! Jag blir arg arg arg! Så nu kämpar jag för fullt med att avsluta mitt account. Men det går inte heller!!!

Ring of Fire

För typ en vecka sen klagade jag på att jag hade Ready To Make Nice på hjärnan. Den försvann kan jag ju meddela.

NU däremot, går vi båda två här hemma och sjunger på Ring Of Fire. Hela tiden! Och jag menar det verkligen. Hela tiden! Jaaa, den är jättebra. Specielt Dilanas version :) Men ändå. Min version är liksom inte så där jättebra.

När musiken skapar identitetskriser och vårkänslor

Satt och lyssnade på gamla rockklassiker och ny rock tidigare idag, samtidigt som jag surfade runt. Så skrev L till mig på msn och tyckte att jag skulle lyssna på SR Klassiskt. Det gav henne vårkänslor. Och visst gjorde det.

Först blev det sådan kontrast. efter att ha lyssat på rock (inte hårdrock, utan...rock) en hel förmiddag och sedan höra vivaldis plingande prol av musik, blev det så knas liksom. Jag tyckte om sagt att kontrasten blev så hård. Men efter en kort stund så insåg jag hur likt det faktiskt är. Så lika, men ändå inte liksom. Mer än några andra genrer.

Jag blir glad av båda genrerna. Rock gör mig glad. Klassiskt gör mig glad. Men ack på så olika sätt.
Jag har insett nu på slutet att en viss typ av musik, en viss typ av rock, ger mig identitetskriser. På något sätt får det mig att tänka på
något som varit.
Något som kunde ha blivit. Men som aldrig kommer bli.
Något som alltid funnits, och alltid kommer att finnas.
Något som behöver stimulans, men som är kraftigt understimulerat.
Något som göder mitt undermedvetna. Mitt andra jag.

Men då uppstår en liten strid. En strid mellan det som faktiskt är, och det som finns där. Någonstans. Inte så långt borta. Alls.


"Försökspersoner sökes"

Jag fick i uppgift från svt att dra ihop ett gäng på 10-15 pers som programledaren skulle testa lite grejer med. Men nu har reglerna ändras. Nu vill man att mina vänner ska vara med i en urvalsgrupp där de som passar för programmet faktiskt ska vara med i det.

Jag har precis lyckats övertyga folk att de inte ska behöva vara med framför kameran. Så nu blir det till att försöka övertala igen. Men eftersom mina vänner är så snygga och rätt vana att vara framför kameran så hoppas jag att de inte ska tycka att det är något problem.

Snart är det dags för slalom. och sen är det helg. :)

Jag är nog lite betuttad

Ja, jag har insett att jag nog har gått och blivit kär i en kändis igen. Sist jag var det var väl nångång för 15 år sedan då jag var kär i Mark Owen i Take That. Där emellan har jag väl snarare varit lite småförtjust i diverse snowboardprofs (en var jag faktiskt nästan på väg att bli ihop med, typ), skateprofs, skådisar, musiker, osv. Förtjust. Men inte kär.

Men nu har jag nog gått och blivit kär i Dilana. Japp. Moget va?! Haha. Jag får ta det med lite självdistans. Jag försöker iallafall. Men. Jaja. Är det så konstigt egentligen då? Att jag är lite kär i henne? Nä, det tycker inte jag. Men det tycker Benjamin. Det kan jag kanske förstå. Kanske.



dilana

 

Konstiga ställningar

vaknade i morse med en fruktansvärd nackspärr. hur har jag sovit egentligen? Iofs vaknade jag med huvudet på andra sidan sängen, nere vid fötterna. wierd!

Det handlar om SEX

Sitter och kikar på SexInspektörerna. Det är ju lite kul sådär. Och det är ju bra att par som behöver kan få hjälp. Och att folk som behöver kan titta på det och få hjälp. MEN JAG FÖRSTÅR INTE HUR MAN SOM PAR KAN STÄLLA UPP PÅ DET!!!

Okej, kalla mig konservativ om ni vill. Men jag tror att de flesta som känner mig vet att jag inte är det. Det handlar alltså inte om något sådant.

Men, liksom, varför vill man för hela Sverige berätta om hur man har det i sängen, vilka problem man har, och LÅTA DET FILMAS!?!? Jag menar, det är Sverige vi lever i. Sänds det på teve så kommer folk att titta och folk kommer att prata. Och visst, låt folk prata. Jag brukar inte ha problem med det. Att folk pratar alltså. Men. Hallå. Det finns en anledning till varför man vanligtvis inte har sex i ofentliga miljöer.

Det är inte så att jag ser ner på personerna som ställer upp på det här. Absolut inte. Jag tycker tillochmed att det är ganska strongt. All cred till dem liksom. Men som sagt, jag bara inte förstår hur man kan vilja! Det är ju så intimt. Så privat. Att tillochmed låta det fiiiiiilmas.

Vissa förstår inte att andra kan vilja vara med i porrfilmer. Men det är skådespeleri. Alla vet ju hur kroppar ser ut, nakna, in action. Och folk med , enligt normen, snygga kroppar bör ju därför inte ha problem med att ha sex framför kameran. Jag skulle inte ha det själv. Men iallafall, hellre det (om jag hade haft en killer body) än att ha kameror i hela min lägenhet som filmar mig i syfta att se om jag knullar på rätt sätt. Nej fy fan. Jag skulle aldrig över min döda kropp gå med på det.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget. Men jag försöker väl på nåt sätt säga att jag lyfter hatten för de som ställer upp på sådana program som syftar till att upplysa svenskarna (om sånt de flesta redan bör veta). Framförallt ville jag nog egentligen bara droppa frågan hur i helsike man vill ställa upp på det.


Då jag ändå diksuterar sex, typ, så vill jag lägga in min åsikt i den återuptagna debatten (läs
aftonbladet.se) om sexköp till handikappade. Det är absolut ett moraliskt dilemma.  (Redan nu vill jag påpeka att jag inte anser att det ska ske med hjälp av statliga bidrag då det faktiskt inte alltid är en mänslig rättighet) Jag lägger mig vanligtvis inte i folks val ang. att sälja eller köpa sexuella tjänster. Som säljare är det jäkligt lättförtjänta pengar, dock i ett högriskyrke. Som köpare så antar att det ofta handlar om att krydda till vardagen, eller stilla/mätta/göda/föda något typ av beroende. Okej, så var det avklarat. Nu vet ni var jag står där. Men, men, men. Det blir inte lika enkelt om det handlar om syfte att ge en person en fysik närhet som den inte kan få på något annat sätt. Sådant som många "friska" tar för givet. Rent spontant så tycker jag faktiskt att det skulle vara en ganska bra idé att köpa sex om man inte kan få det annars. Men, (jag kan inte säga att jag vet, så jag säger att jag tror) jag tror inte att det fyller den där fysiska närheten som vi nog idag behöver mest. Där varje kyss och smek är fylld med kärlek. Men än en gång. Alla singlar som kör one night stands är inte ute efter kärlek utan fysisk närhet. De behöver bara inte betala för det. Det borde vara samma innebörd som för dessa handikappade.

Så summa kardimumma av ett riktigt långt flum så tycker jag att om Sören Olssons son vill vara naken med en flicka så tycker jag att han ska vara det. Om enda sättet att få det är att han ska betala för det så ska han nog göra det. Hans jämnåriga kompisar som vill vara naken med en flicka går ut på krogen och hittar någon. Han kan inte göra det. Då är det väl inte tokgt att få sex på annat sätt? Genom att köpa det.


Klockan är kvart över tolv. Jag är trött. Får se hur mycket av det här jag kan stå för imorgon då jag vaknar.

Peace!

Halsbandet

halsbandDet var några som efterlyste bilder på halsbandet.
Här är det.
Me likes!



















Sovmorgon och blomjord

Jag lät mig sova till 10 idag. Helt underbart!

Klev upp utan snooze. Gav katterna mat. Gav mig själv mat. Satt mig i soffan med filtallriken. Hann titta på låt 10 till 3 på MTV Top ten @ ten, surfa runt lite, till jag inser att någon har vält våran Moses i Vassen som precis har vuxit till sig efter att blivit misshandlad en gång tidigare. OCh eftersom den inte är så liten så ligger det blomgjord överallt. Ööööverallt i vardagsrummet. Och jag har totalmissat det. Så nu är det bara till att dra fram städrocken!

Som sagt, sötast är de då de sover...

Varför inte passa på att få saker då det ändå är Valentine's Day?

Går vi bakåt i tiden en vecka eller nåt, så var jag och Linnea och Sofia på en liten shoppingrunda på stan. Dvs, de shoppade, jag kollade. Bland annat på ett väldigt väldigt jag-halsband på Sisters. Vid middagen satt jag och baby och pratade om dagen, och jag berättade om det där najsiga halsbandet.

Idag. En vecka senare. Är det Valentine's Day. Senast igår pratade jag och baby om att vi inte skulle ge varandra något idag. Istället skulle vi mysa lite extra och ta hand om varandra lite extra. Och äta gott.

Hem kom vi från träning och jobb. Och fram plockar han ett pakeeeeeeeeeet! Från SISTERS. Då jag berättade om det där halsbandet, vilket jag tyckte att jag bara gjorde i förbifarten, så hade han snappat upp det. Så innan han hämtade mig från träningen ikväll så var han och köpte det. Tihi. Så sött. Jag blev så arg på honom. Det är ju faktiskt ganska elakt att göra sådär. Men men, jag blev iallafall jättejätteglag. :)

Skulle posta en bild med det. Men hittar ingen på nätet. och ids inte fota det nu. men det kommer säkret på plats här sen nån gång.

Iallafall så är det som skinnremmar. Typ som en betlsel för hästar, eller grimma eller nåt. åsså där fram äre en massa kedjor och hjärtan och nycklar och gudinnor. Me likes. A lot. :-)


Tidsfördriv

Sitter i skolan. Har jobbat. Ska gå och träna. Om en timnme. Jättetrött. Orkar inte gå på stan. Orkar inte gå hem. Så därför sitter jag här i skolan och nördar så länge.

Kanske ska fylla i en lista så länge? Ja, jag ska leta fram nån.



reser helst till: New York. Bestest place ever!
tidning jag gillar: FOTO
favoritsite: Google, såklart. Källan till allt gott.
fikar gärna på: Räknas enbart kaffe som fika så säger jag Starbucks. Utan tvekan.
favoritbutik: Make Up store, kanske?
favoritfärg: Så otroligt knasig fråga! Det beror ju på på vaaaad ju!
favoritmärke: Eeeeh. På vad? Kläder? Hmm, hjälp. Jag vet inte. Siants and mortals? typ? Dixie?
favoritdjur: katt
stjärna jag vill träffa. Just nu? Dilana och Tommy!.
motionerar: Periodvis stenhårt. Perodvis inte alls.
senaste fyndet: Skjorta på H&Ms herravdelning.
fulaste färgen på kläder: Hmmmm, alltså, tråkigt svar. Men allt är fint ju. Jag gillar färger. Men, kanske, orange?
senast sedda film på bio: oj oj oj! evigheter sedan. kommer fan inte ihåg. typ constantine eller nåt.
senast köpta skiva: I'm Not Dead. Pink
sparar till: USA-resan i sommar
pålägg som gäller: ost!
dagens dryck: Kaffe och vatten. I mängder!
senaste boken du läste: Djävulen bär Prada. Ganska skönt med en lättsam bok efter att ha plöjt igenom grottbjörnens folk böckerna, och alla om freja, saga och idun.
senaste maträtten du åt: Gulashsoppa på köttfärs
senaste klädesplagget du bar: Skjorta, linne, jeans, slips
senaste repliken du yttrade: ha det gött!
senaste personen du träffade: han david jag jobbade med idag.
senaste personen du pratade i telefon med: benjamin!
senaste personen du fick brev av: mamma och pappa. ett alla hjärtans dag brev/kort.
senaste gången du sov: i natt.
senaste saken du köpte: kaffe på ica
vad har du gjort idag: varit hos doktorn, kollat på första åket i herrarnas storslalom, jobbat
hur tidigt stiger du upp: mellan 7 och 10. typ.
vilken färg har du på håret: Nu? Svart.
vad har du för färg på ögonen: Melerade. Grön-Brun-Gula
är du uppväxt i stan eller på landet: Björna!
var har du ont: Överallt alltid!
kan du stå på händer: under vatten kan jag.
vad tycker du om idrott: Kul att titta på på mästerskap. .
vad har du för klocka: den på mobilen. sen har jag en jättefin Nine West som jag aldrig Anväder. Och En rosa jag fick av baby som jag heller aldrig använder.




MÅSTE KILA. JAG OCH LINNEA SKA FÖRDRIVA TIDEN MED ATT FIKA: PEACE!

Men va fan! Det är är lika bra å va gla!

Nej nej nej! Tro inte att jag sitter och deppar! No no no! Me is happy! :-)

Det finns mycket som gör mig glad just nu:

Benjamin. Alltid. Makes me smile! (och arg och upprörd också. men oftast glad)

Mamma kommer snart och hälsar på
! :-)

Gucci och Wilson
. Dom gör mig alltid glad. Och de är experter på att mig glad. Och trötsa.

Vännerna
. Vilken jäkla klysha. Men så är det. Att ha slappkvällar hos Linnéa, med myskläder, är det bästa!

Musiken.
Mer än tidigare känner jag att musik är viktigt för mitt välbefinnande. Det är som terapi.

Praktiken
. Jag ler bara jag tänker på det. Det känns så... rätt.

Gästrummet. Det är ljust. Ljus gör mig glad.


Lever med min lever

Jahapp. Så har jag kommit hem från sjukhuset. Hur mår min lever egentligen? Vad är det den vill säga? 
Oh well. Min värden hade iallafall blivit bättre igen jämfört med förra gången, då det blev sämre helt plötsligt.

Men det känns lite jobbigt. Blir lite lessen i ögat. Men jag mår ju bra. Så jag får gå på känslan. Men är det den kroniska sjukdommen man tror, så får jag lära mig att leva med det. That's life!

/s

I väntan på ett svar

Ska till doktorn idag. Jag har ont i magen av nervositet. För två veckor sedan skulle jag aldrig tro att värdena skulle bli sämre igen. De hade ju gått ner så fint.

Vad kan det vara?

Just ja. Så var det ju Alla Hjärtans Dag idag.

Bland tyllkjolar och skinn

Okej. Jag vet. Jag är inget big fan of modebloggar. tyllInte alls faktiskt. Men det betyder ju inte att jag inte kan skriva om kläder jag tycker är snygga/vill ha. Det är en viss skillnad.

Anyways. Jag har iallafall ritat. Kläder jag vilI ha. I paint. Jag har för en stund avstått från att leka med Adobes alla roliga program och höll mig till paint. Det skulle gå fortast tänkte jag. My Ass. Blev det snyggt då? Nej! Men vad gör det. Erkänn att bilden ändå utrålar charm och kreativitet!!!

Jag vill ändå ha en brun tyllkjol med lite ljurosa tyg på sidan på. Sen vill jag också ha ett par matchande bruna nätstrumpbyxor till. Och ett svart skinlinne/korsett. Och svarta stövlar.
 
Kanske skulle det se snyggt ut på mig om 10 kg minus. Så i sommar. Då jäklar.  Då ska min garderob bestå av tyllkjolar. Endast.

Nu är det sent. I morgon ska jag träffa farbror doktorn. Känns gruvsamt.


Då och Nu

Dilana lithiumAng. ett tididage inlägg där jag i stort sett bara konstaterade att jag har skaffat en ny idol. (Eller ja, kanske snarare lagt till en artist på listan av favoriter). Kollade upp lite vad hon, Dilana alltså, har gjort tidigare. Innan Rockstar. Och upptäckte till min förvåning att det var HON som vad hon. Tänka sig. Kunde jag aldrig gissa. Hur som helst.

Jämför hur hon såg ut, och lät, nu och då! Vem gillar du bäst? Jag röstar för NU.

Eftersom videofunktionen inte fungerar just nu *arg* så postar jag länkarna istället:


:
http://www.youtube.com/watch?v=ODc8bTMMTC0  
(Do You Now, Dilana Smith)

Nu: http://www.youtube.com/watch?v=B5rL2spNJjc      
(Lithium, Nirvana)

Min fösta dag på SVT

Så har jag avklarat min första praktikdag. Japp, jag vet, jag skulle inte börja förän första mars. Men jag kom till svt i morse kl 9. Kom därifrån kl. 17.30.


Syfte: Diskutera min plats i det hela. Och få hänga med på ett kort möte.

Resultat: Hängde med på "mötet". Visserligen var det ett möte. Men det var ett planeringsmöte för program 6  och 7. Programledaren hade skrivit manus tillsammans med den kreativa produdenten. Utifrån det gick vi igenom varje del och dess moment. Plats. Medverkande. Rekvisita.

Själv kom jag på en grej till program 6 som löste en hel del problem (och iofs skapaden en del, men det blir bra iallalfall) :) Mitt första steg mot tv-producent! Tjihoooo! :-)

Efter att ha spenderat en hel förmiddag på svt blev det lunch smhi, för att sedan återvända till svt.
Vi pratade och planerade och allt var himla trevligt. Tröttande. Men trevligt.

(Insåg idag att tv-världen består av en massa P. Mötet idag bestod av Producenter, Programledare, Projektledare. Sen finns det ju en massa fler P också.)

Allt känns så himla braaaaa. De fyra jag hängde med i dag var verkligen skittrevliga, och de tre jag ännu inte träffat vet jag är trevliga. :-) Det ska bli riktigt skoj att göra det här. Men jag tror att det kommer att bli tufft. Och mycket att göra. Men det är bara att köra på. Och tuta nu och då.



Vi ses!

/S


She made my day

Efter att ha skrivit ett inlägg om Kalaskulla, och skickat ett sms till henne. Så loggar hon på msn på kvällen. Och vi surrar på. Det var ages ago. Så trevligt! Jag fick mig några goda skratt. Kvällen var gjord!

Det är faktiskt inte så långt till sthlm (och det är inte heller långt därifrån till nkpg. *hint*hint*).


Imorgon har jag möte på svt igen. Spännande. :-) Därför ska jag sova nu. God natt!




Kodning och sånt

Försökte göra min blogg lite mer "jag". Hmm, det gick sådär. Gick ganska dåligt. Eller nä, men det blev inte snyggt. Men det ser iallafall inte ut som innan. Nu vet jag att jag vet hur man ska göra. I morgon ska jag göra den snygg på riktigt.

Jag vill INTE ha bålbärssoppa i mitt kaffe!!!

Jag ska jobba idag. Och som inför varje visning vill jag inte. Men då jag väl är där är det skoj. Anyway, jag låg hemma och sov så gott i soffan. Så var jag tvungen att pallra mig ut och ner till Skvallertorget. Eftersom jag var här typ i god tid så gick jag till ICA för att köpa kaffe som vanligt. Och UPPTÄCKER MOT MIN FASA ATT MITT KAFFE  BLANDAS MED BLÅBÄRSSOPPA! Orkar inte bråka med hoppetossan i kassan. Så jag tog mitt blåbärskaffe och gick. Och drack. Det smakade okej. Nu ska jag jobba. Hej!


Grammygalan

Thank God så hade hon stylat till frisyren kvällen till ära. Så nu var det till och med hett! :)
Däremot kan man ju börja undra vad som har hänt med Careys look. 





Tillägnat Kalaskulla

Surfade runt igår och hamnade av en ren slump på Kalaskullas blogg. Det fick mig att sakna henne. Kalaskulla är en av världens coolaste tjejer. Jag hängde med henne så mycket jag bara kunde av all min lediga tid i USA.

Vi brukade spendera tiden med att:

bleka håret
färga om det för att det alltid blev oranget (mitt iallafall)
hänga på Starbucks
slå varandra
(eller ja, jag slog henne)
stoppa ner fingrarna i varandras halsar (undertecknad utförde det hela)
shoppa kläder tillsammans. Som vi sedan förvaltade åt varadra. (skulle aldrig gå idag då hon har krympt och jag har motsatsen till krympt)
göra oss så snygga att folk trodde att vi var kändisar (trodde vi ja!)
cruisa runt i Virignias lyxområden där man har guldstaket runt husen
döpa annanaser till namn som tex Elis
disktuera läppförstorningar
smygdricka sprit utanför FBI's högkvarter
smygdricka sprit på mitt rum
smygdricka sprit överallt hela tiden
smyga runt i chinatown och övertyga den ena att det inte är skotthål i bilarna
stå i burar och dansa och ta betalt
åka limousine
skratta åt de otroligt pinsamma sakerna hon råkade ut för med jämna mellanrum
skratta åt en otroligt konstig bekant vi hade, som vi tyckte lite synd om...ibland
åka vilse på Pentagons parkering
beställa bakispizza a la Papa Johns, var vi än befann oss
diskutera hur vi skulle ha uttalat "Rosslyn" innan vi kom till usa
åka berg- och dalbanor
hänga på Pentagon row

hänga i Pentagon mall

älska Georgetown



Shit, vilken sköj tid vi hade. Hanna och Emelie gjorde ju inte det hela tråkigare. Saknar tjejerna. Saknar usa. Ska dit i sommar. Längtar. Men det blir ändå inte samma sak som det var. Kan det aldrig bli.

Vi pratar alldeles för sällan!

Nu är det VERKLIGEN
dags för en reunion!


jag och kalaskulla












Hemmafru?

Nu är de flesta av mina vänner och klasskompisar ute på praktik. Deras första dag. Skoj skoj skoj! Ska blir jätteroligt att höra ikväll hur det gick för det.

Jag å andra sidan. Är ju ledig i två veckor till. Ändå var jag uppe kl. 07.00 i morse. Tryckte i mig lite fil och en massa olika frön. Åkte till sjukhuset. Tog en massa blodprover. Idag var det 6 olika rör. Förra veckan hade det minskat från två rör till ett. Men idag var det sex. Skoj. Nae.

Så sitter jag här i min ensamhet i lägenheten. Katterna gör mig sällskap. De sover. Kanske jag också ska göra. Vad annars liksom? Kanske borde ta hand om alla smågrejjer som ska in på nån bra plats i gästrummet. Eller kanske inte. Jag ska ju iofs jobba en timme i eftermiddag. Ja, det ger mig en anledning att få sova en stund. SEN ska jag städa.

/S

Photo cred

Jag är jävligt dålig på att ge cred för bilderna jag lägger upp. Trots att vi haft två hela dagars föreläsning om sådant. Shame on me. Jag ska bli bättre. Promise!

På G


mössaDå jag liks håller på och nördar om pink så 
måste jag ju passa på att jubla då jag hittar den här bilden, där hon har samma mössa som jag.
Okej då,
inte samma såklart. Men lika dan. Det är cool!

Om någon har något att invända, och om någon ens bryr sig, så ska jag posta bildbevis imorn.


























En gång i tiden...

...hade Pink och Carey ett uppehåll.

Då hånglade Pink med Tommy Lee.

Det hade blivit ett radarpar.


(detta inlägg har sitt ursprung i att det är söndag och att tommy lee alltid är lika het på söndagar och att pink är lika het vilken veckodag det än är)                                                                                                                                                       
 pink och tommypink och tommy 2


Pink

grön klänning

Ikväll/inatt är det dags för grammy award. Cross my finger för Pink.

Bara för att vi gjort slut och jag tagigt bort alla 3845908390485 bilder på henne från min dator, och bara besöker hennes hemsida 1 gång i veckan nu, betyder det inte att jag inte love her fortfarande. Okej, hennes nya frisyr är inte sådär jättemycket att hurra för. Den är nog faktiskt den gräsligaste jag sett. Tacka vet jag den gamla goda frisyrtiden (dvs. all tid fram till nu). Så jag ska skona alla från att posta en bild på den nya frislyren och släng in en random bild på henne. Gillar färgerna.














 


Dilana

dilanaJag har en ny idol! Grym tjej! 























                                                                           






                                                                                                      

Those dreams...

precis på samma sätt som jag börjar bli less på att ha not ready to make nice på hjärnan i ett halvår så börjar bli ganska less på att drömma samma drömmar varje natt.

Eller, det är inte samma drömmar, men det handlar om samma person och har samma innebörd.

I början var det lite småskoj sådär. Nu är det snarare frustrerande. Det sätter sig på hjärnan liksom. Jag börjar sätta drömmarna i relation till verkliga livet. And that's no good...


Såndär pillsöndag

Idag är det söndag. Det känns mysko att inte ha den där söndagsångesten som brukar infinna sig då man sådär mitt på dagen börjar inse att ledigheten gick lika fort även denna helg.

Anyways, idag är det en sån där lagom slapp söndag. Pappa har lärt mig att "man ska int ärbet på söndan, men å pula på gå bra". Så vi pular på med gästrummet. Det blir så fiiiiiiiint då det är vitt. Ska posta bilder sedan.

Men nu äre en liten paus från pillandet. För nu är det störtlopp på G. :-)

Over and out

Det där med listor...

Jag tycker ju faktiskt att det är skoj, så jag tänkte börja lista själv. Ifall nån skulle bry sig.

Vad jag har förstått så är den där kvinliga/manliga listan rätt het på tapeten just nu. Så jag tänkte jag gör den jag också.

Min kvinnliga sida:
[  ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Diskuterat namn åt mina eventuella barn?
[  ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[  ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[  ] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt: 18 poäng

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[  ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[  ] Gått på en Ulf Lundell-konsert?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[  ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[  ] Gjort lumpen?
[x] Läst nick hornby?
[x] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[  ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[x] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[x] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 17 poäng


Är någon egentligen förvånad att jag är nästan lika mycket man som kvinna?

(Är någon egentligen förvånad över att jag tycker att det är bull*** med att kalla det ena mer manligt eller kvinligt?)

American Dream à la Melodifestival

Ja, jag tittar på melodifestivalen. Ja, jag är stolt över att den ska vara i Övik nästa helg (än fast jag tycker att pengarnas skulle kunna användas till bättre saker). Så ja, självklart har jag åsikter om kvällens melodifestival. Jag missade det förra helgen. Men jag hörde det var pinsamt. Ikväll var det också pinsamt.

Men var inte Marie väldigt mysig? Låten bådade gott. Tills jag insåg att det inte blir så mycket mer spännande än såhär. Nervositeten var ju lite charmigt, tills jag insåg att det bara blev värre för henne och att hon började sjunga allt mer och mer med halsen. Och hennes alldeles för knackliga engelska... jag vet inte. Kommer man undan med det? Men med en röstchoach och en intensivkurs i engelskt uttal så kanske... Hur som helst, som hon säger. Det är som en saga. Nästan så att man skulle kunna göra en film om det. Vinner hon finalen, då ska jag göra en film om det.

Och visst var väl The Arks trudelutt väldigt väldigt bra?!

Ola Salo. Foto: SVT

Som ett litet ps. kan jag tillägga att jag
aldrig upphör mig förundras, förföras och
facineras av manlig femininitet.

Så vackert!



 








 


Look-A-Likes

Hamnade in på en sida där man kunde se vilken kändis man är lik. Ja jag veeeeeet, man ska ta det med en nypa salt. Men det är skoj.

Sen fanns de ju de som var mer eller mindre sminckrande. Det som kanske borde vara mest överraskande var att jag var lik Jack Osbourne (!!!!). Men jag måste säga att det var nog den jag själv känner att jag faktiskt var mest lik. 

Här är några av mina look-a-likes:


Jag och Jack Osbourne





Det tar emot att säga det men vi är riktigt lika varandra på de här bilderna.















Jag och Angelina





Det här däremot känns rätt bra. 80%  lik världens snyggaste.

Vänta bara tills jag fixat läpparna då blir det 90% likt!













Jag och Kristanna





Det här kan ju inte betyda annat än att Pink lika gärna skulle kunna hångla upp mig! Eller hur?! Wihoo, det skulle ju betyda att jag skulle få hångla med världens snyggaste som delar första platsen med Angelina. Och eftersom jag ser ut som Angelina så lär jag och Pink bli världens hetaste par. Hohohooo!











Jag och Hayden





Måste ju faktiskt säga att jag tycker jag är ganska lik Hayden på den här bliden. Och vi verkar ha lika hög smärtgräns också.
















Sen var jag tydligen jävligt lik Kate Winstlet och Beyonce då jag fick träffar på dom på nästan alla bilder jag provade. Tsssss.

Peace!


De små detaljerna...

Orkidé
Igår kom baby hem från jobbet med en Orkidé.
Och en semla.
Och en daim.
How sweet.










Det kallas vardagsromans. :-)


Då väckarklockan är överflödig

Det vad en trevlig kväll igår. Det blev så ska det låta! :) Madde kom lite senare. Och somnade ihopkurad under en filt på golvet. Så sött! :-)

På senare tiden har min sambo fått för sig att ställa väckarklockan på helgerna, så att vi inte sover bort hela dagarna. Fair enough! However, igår sa jag att snälla snälla snälla, jag vill inte vakna till 2 timmars snooze, jag haft en tuff vecka och ville sova ut. Så vi bestämde oss att strunta i klockan. Vi skulle ändå vakna vid tio.tiden. 

Våra katter däremot, dom har ju såklart ingen koll på veckodagarna. Och de är vana att våra klockor brukar ringa 07.00 och att det då brukar betyda är dags att få frukost! Så de senaste veckorna har de tagigt för vana att vid fem i sju börja krafsa på dörren (vi har sovrumsdörren stängd på nätterna) för att väcka oss. Lite sött kan man ju tycka. Mindre sött är det då man faktiskt inte ska kliva upp kl 7, och inte ens i närheten till kl. 7.

Eftersom vi håller på att måla om i gästrummet har vi ställt ut allting i vardagsrummet. En av hyllorna har vi ställt bredvid dörren till sovrummet. I precis lagon höjd till dörrhandtaget.

Så sedan klockan sju har jag legat och lyssnat på en skrikande katt (Wilson såklart, Gucci bara sover) som hoppat på dörrhanddaget. Kl 10 klev vi upp. Då blev han nöjd.

Så kanske behövs inte väckarklockan längre. Vi har ju Wille som sköter det där.

Gucci och Wilson sover

Sötast är de då de sover

Lockbete inför gymnasiet

Det är ju sinnessjukt. Borde inte det här klassas som mutbrott? Inte fasiken blev jag lovad någon iPod eller hockeybiljetter eller konsert då jag gjorde mitt gymnasieval. Tack och lov.


Då det sätter sig på hjärnan... i månader

Nu börjar jag på fullaste allvar bli less på låten jag har på huvudet nu, sen typ i höstas.

Sen Cicci sjöng Not Ready To Make Nice i idol för ett ganska många antal månader sedan nu, har jag varje tyst sekund nynnat på början av låten. Och det är sant. På riktigt. Less.

Jag tycker att både Dixie Chicks och Cissi är riktigt coola tjejer, och har grymma röster. Däremot vet jag inte hur cool jag är, och hur bra jag låter då jag går runt på stan och sjunger för mig själv.

Forgive, sounds good Forget, I’m not sure I could They say time heals everything But I’m still waiting
I’m through with doubt There’s nothing left for me to figure out I’ve paid a price And I'll keep payin'


186161-5 Dixie Chicks!
                                                  
186161-4 Cissi!

186161-6 Candylips?

Blir jag nästa person på listan att spela in singeln? Hmm... kanske vore nåt! Yay! Haha!



Pensionärer trotsar sociala regler!

Idag hade vi, några av tjejerna i klassen, en liten hejdå-lunch på kårhuset Trappan här i Norrköping. Det var trevligt. Vilket härligt gäng vi är. :-) Önskar alla en riktigt bra praktikperiod.

Träffade på en gammal bekant. Det blev ett "hej". Så konstigt det kan bli. För bara ett år sedan skulle vi stanna och prata med varandra, ge varandra en kram, höra hur vi hade det och prata väder. Men nu.. ett litet stelt "hej". Vad hände? Är det något jag gjort? Nej, vad skulle det vara? Kanske den här personen tänker lika dant "är det något jag har gjort". (Jag kom så väl ihåg sist vi sågs. Det var ett märkligt tillfälle...)
Fast, det är ju inte så att vi verkar sura på varandra. Inte alls. Det är bara det att vi beter oss som främlingar. Och visst, det är vi ju. Egentligen. Sedan börjar man tänka: kanske inte kommer ihåg mig. Eller känner igen mig! Hah, dumt, så är det ju inte, det vet jag! Oh well. Men det fungerar lite så va? Att stannar inte den ena för att prata ska minsann inte den andra heller göra det. Så blir det en (ond) cirkel.

Jag satt på bussen (fy skäms på mig!!! Det tar bara en kvart att gå!) på väg hem från en liten fönstershopping på stan. Satt och funderade på ovanstående. På det allmänna fenomenet att vi människor ska vara så jäkla fega för att prata, om än bara om vädret. Eftersom jag satt på en buss började jag som vanligt analysera hur folk valde platser i bussen, och hur man undviker blickar. Typisk skada som sker med oss som pluggar på KSM, att analysera sådana fenomen.

Aaaaaanyways det satt en man framför mig. Skulle tippa att han var ca 75 år. Två hållplatser efter att vi stigigt på kliver en kvinna i samma ålder på. Det fanns gott om platser i bussen. Men hon sätter sig bredvid honom. Visst, hon kanske känner honom tänkte jag. De kanske till och med är gifta. Nyfiken som jag är så tar jag mig friheten att lyssna på deras samtal. För jo då. De börjar prata. Hon hinner knappt sätta sig, och bussen hade inte ens börjat åka igen innan de har hunnit ta reda på vad den andre hette. Vad de kommer i från. Vilken skola de gått på. Var de bor. (Okej, vid det här laget har bussen börjat åka igen). Två hållplatser senare kliver jag av. Och då sitter de och pratar för fulla muggar. De har nu kommit på att de båda känner Elsy som har flyttat ut mot Vadstena. Hon gick i skola med Elsy, som i sin tur var gubbens kusin! (whadda coinsidence).

Då jag sedan klivit av bussen och gick hemmåt så blev jag så förbaskat stolt över de här två. Jäklar vad skoj att bara sätta sig bredvid någon och börja prata. I Sverige. Varför kan inte vi yngre generationer göra samma sak. För inte var det första gången jag bevittnade något liknande. I väntrummet på medicinmottagningen på sjukhuset, och alla andra väntrum, så sitter pensionärer och pratar med varandra, om deras sjukdommar, om var de bor, och om de möjligvis har gemensamma bekanta. 

 Gör vi 80-talister det? Nej heller. Knappt 70-talisterna heller. Då vi väl gör så här är då vi är utomlands och träffar på andra svenskar: "Jaha, kommer du från Örnsköldsvik, känner du Anna Jonsson, hon bor i Luleå, och det ligger ju i Norrland..."

Nä, idag lyfter jag på hatten för pensionärerna på bussen! You rock!



Angående läraren så var han inte ond längre. Jag tyckte inte illa om honom heller. Han var bra liksom. Ja, och ett tag kände jag tillochmed att jag gillade honom. Jag log mot honom och han log tillbaks. Han blev nog glad tror jag. För vem blir inte glad av att få möta ett leende sådär på morgonkvisten?



Over and out!

Anna Nicole Smith och Anja Pärsson

Vid det här laget har nog ingen missat Anna Nicole Smiths bortgång i går kväll. Jag tänker inte skriva så mycket om det. Vad skulle det vara? Hur som hellst så tycker jag att hon var en av den bästa modellerna för H&Ms julkampanj. (bilden) 

H&Ms julkampang 1993



Idag är dags för damernas kombination. Eftersom jag har sista måltiden med tjejerna idag på lunchen så missar jag förmodligen Anjas störtlopp. Oh well. Att luncha med vännerna är aldrig fel, tvärtom, det är väldigt bra even. :) Anyways, jag har jag avbokat Core-passet i eftermiddag *shame on me* så jag kan se slalomen. Men jag börjar känna mig lite förkyld. Och eftersom det blir träning i morn så kanske det är lika bra att vila idag. Ikväll, efter kombinationen och efter att ha ätit middag med min käreste så blir det fredagsmys hos Linnéa. Det blir förmodligen TV. Det kommer att stå mellan Let's Dance och Så ska det låta. Jag röstar för så ska det låta. Hoppas de andra flickorna tycker samma sak. Jag har nämnligen börjat utveckla lite av en avsmak, eller snarare ett enormt ointresse för Let's Dance. Mer om det en annan gång.



Nu är det dags att bege sig mot skolan. Ett sista seminarium innan praktiken drar igång. Självklart kommer jag helt ofrörberedd. Men jag ska nog lyckas briljera ändå. Får se hur läraren är nu förtiden. Har inte haft med honom att göra på över ett år. Men vad jag kom ihåg så var han ond. På riktigt.



Ser fram emot dagens lunch på Trappan!



Puss puss

Situation Magnusson

Av en ren slump råkade jag slå på tv4 precis då Situation Magnusson började. Jag trodde att det skulle bli ett litet halvtamt försök att göra en solokarriär efter Hey Baberiba (sp?), och att det kanske inte skulle bli så lyckat. Men hahahahaha. Det var länge sedan jag garvade så till ett tv-program.

All cred till Magnusson som driver med fördommar. Jag kan gissa att det imorgon kommer att finnas en och annan ros och ris i tidningarna. Förmodligen kommer en del att klaga på att det var låg humor och att det är dåligt att han måste använda sig av homosexuella, kvinnor och handikappade för att vara rolig. Jag däremot skulle kalla det självdistans.

Hur som helst. Jag skrattar. Och det behövdes.


Situation Magnusson. Foto: TV4

Första dagen på resten av mitt liv...

Inte allt särskilld klychig rubrik va? Saken är bara den att allt känns väldigt klychigt just nu. Det känns som om idag var slutet på en era. (fast det måste finnas nåt ord för sånt som är kortare än en era). På måndag går hela min klass ut på praktik. Jag får semester i två veckor för att sedan själv starta min pratktik. På SVT. Så spännande.

Så på första dagen av mitt fortsatta liv har jag satt upp några punkter för att få en liten överblick av vad som är på G framöver, och lite vad jag har för mål.

- Börja BLOGGA! På riktigt. Har haft några små bloggperdioder som bara runnit ut i sanden. Men nu jäklar.

- Praktiken på SVT. Hohooo, det var mitt mål då jag började KSM. Och tänka sig. Det gick! :)

- Riksdagsvalet, släng det i väggen (det där menar jag verkligen inte egentligen), just nu är det valet mellan magister och master som känns viktigast. Och svårast.

- Träningen. Nu har den satt igång igen. Får se hur länge den håller i sig den här gången.

- Förverkliga och utveckla idéer för olika produktioner.

- Dra iväg till USA. Längtar så efter mina flickor.

- Vara glad och bli frisk. Jag är villig att göra vad som krävs.


Jag känner mig på G. På topp liksom. Pepp som jag själv kallar det. Efter att ha hängt med delar ur klassen i förmiddags, för sista gången på månader, kändes det tomt. Men nu. Nu är det bara inspirerande. 

Så här i bloggen kommer jag bara att ventilera mina tankar om mig själv, om andra, om annat. Om livet.

Over and out!