Mat

Det har blivit dåligt med bra matlagning på sistone. Måste ta och ta tag i det där ordentligt.

Dagens meny:
  • Fil och solrosfrön
  • Skrovmål med pepsi max
  • Äcklig kabanoss med bröd
  • Spagetti och köttbullar
Fy fan va äckligt.

Sofia, dix points.

Vuxenpoängen flödar.

Gör man bara det bästa av situationen så blir det iallafall inte värre

Presentationer. Idag igen. Jag hade tusen saker att berätta. Ställer mig där framme. Ser en drös med oengagerade människor. Poff. Det var den inspirationen det. Oooo well. Jag fick väl det mesta sagt ändå. I guess.

De här två dagarna back in school har varit..hmm...i dunno. Ett slag i magen kanske. Eller en liten spank på kinden iallafall. Tillbaks till verkligheten. Påmind om att nothing lasts forever. Nu är det bara några få veckor kvar på jobbet. It soooo sucks. Det handlar inte om att jag inte vill tillbaks till skolan. Guinea-projektet känns verkligen superkul och jag är taggad som bara den. Det handlar snarare om att inte vilja lämna det som är. Jag har alltid sån jävla seprataionsångest. Och nu börjar den komma krypandes.

I allmänhet har det varit en seg dag. Jag kom hem helt tom. Ingen energi alls. La mig i soffan och läste. Boken gav mig inspiration. Men det slutade ändå med att jag drog filten över huvudet och hoppades på att somna. I did. Men än en gång, nothing really lasts forever. Det måste lagas mat och diskas och röjas. Gruvsamt.

Jag tänkte att mitt mood kunde få mig att slippa ta hand om det. Men sen å andra sidan, jag skulle inte må bättre av att se någon annan ta hand om allt själv medan jag låg där under filten.

Så jag ryckte upp mig. Jag diskade och jag plockade undan och jag lagade mat. Och VIPS så kände jag mig mycket piggare och gladare. :-) Att ligga gömd under en filt i ett stökigt vardagsrum piggar ju inte upp en, so to say.

Energin börjar komma tillbaks, och nu ser jag fram emot att träffa dansande pensionärer. Det kan säkert fylla på de där sista 10 procenten energi som trots disk och matlagning fortfarande fattas. ;-)



Pssssst:
Emma, är du medveten om att du fick fem tjejer på främre raden att börja gråta i morse? Där satt vi som några små barn och snyftade. We're happy that you're happy. And we know your mamma knows that as well.

Dunkdunkdunk

Satt en timme på skolan igårkväll och försökte få en mpgeg2 fil till dvd. Det gick inte så bra. Borde inte jag kunna det vid det här laget?

Somnade med en rejäl migrän. Vaknade med lika ont. Men vips så var den borta. Ingen äcklig treo behövdes heller. Jag är bra. :-)


Dos and donts

Jag borde verkligen ha förberett min presentation inför de kommande två presentationsdagarna. Speciellt med tanke på mitt klag på magistrarna häromdagen.

Jag har mycket att berätta. Men det är lite det som är grejjen. För mycket. Jag har visserligen knåpat ihop en struktur att följa. Men vad jag ska säga under varje punkt är svårare.

Hur fasiken sammanfattar man tre månader på bara en kort stund? Jag kommer att vilja prata en hel förmiddag. Minst. Men men, om jag håller mig till att berätta om det vettiga så ska allt gå finfint. Men vad är det vettiga? Hur projektet varit upplagt? Vad jag har lärt mig? Eller hur jäkla roligt jag haft? Oh well, en lite fin kombination av det hela så blir det nog bra i slutändan. Det brukar bli så.

Så, vad gjorde jag ikväll så? Istället för att förbereda presentationen? Jag såg på film. Ghost Rider.

Vad gjorde du?

Regler är för loosers

Jantelagen, jag har tänkt slänga dig i väggen. Så you'd better watch out!


Jag lever ett dubbelliv. På nätterna är jag en kall och ond filur.

Sov inte mycket i natt. Det hängde människor överallt ifrån taken. Vissa av dom svävade. De som väl levde var bara jävligt otrevliga. Och jag hade en mörk hemlighet.


Dexter

I helgen har det blivit en hel del Dexter. I'm totally hooked.

DingDong

Så ringer det på dörren. KAOS i lägenheten. Disk överallt. Kläder överallt. Smuts överallt. Katthår ÖVERALLT.

Benjamin fick öppna dörren. Men heeeeeeeeeej. Vad gör ni här. Hans syster och sambo är på besök i stan vi ska strax till deras mor och äta. Dom hade vägarna förbi och tänkte passa på att hälsa på här en sväng. Så nu sitter de här i soffan bland allt kaos. Och dom bryr sig inte ett dugg om att det inte råkar finnas en centimeter på bordet utan skräp där de kan ställa sitt glas med öl vi bjud dem på. Så jag bestämmer mig för att själv inte bry mig heller. Rätt gött faktiskt. :-)



Anything you can do I can do better

I can do anything better than you. ;-)

Idag hade ju som sagt avgångsklassen presentationer av deras produktioner. Det var iofs dag 3 av 3, but still, jag bar vara där idag. Anyways, allvarligt talat, jäklar vad skiftande kvalité det var. Vissa var bättre än andra helt enkelt. Inge konstigt med det. Men snälla, efter fyra år så borde man väl kunna bättre? Iallfall gällande presentationer. Det är projektblock 10, dvs man har hunnit med att presentera 9 produktioner tidigagre, och sett säkert 300 olika presentioner. Borde man då inte ha tagigt till sig och lärt sig av dem som varit bra, och sett alla de stora felen man I N T E ska göra? Det tycker jag iallafall. Så nu är jag väl förberedd att göra en sjukt bra, intressant och spännande presentation om ett år, då det är min tur. Då jag förhoppningsvis står där framme med Emma och Carin och berättar om våran resa till Guinea. :-)

Bäst i test var iallafall
Visual Slaves, de spelar i en liten annan liga än resten av klassen.



20 minuter senare:

Jakob och Annika sprang nyss förbi här i korridoren. Ett kärt återseende. :-) Sen stannade världens bästa videohandlerade Liss-Kulla och växlade en del ord med oss. Det känns roligt att få berätta hur bra jag faktiskt haft det under P9. Vi pratade kommande magisterår. Pepp.

Nu ska jag och Benjamin gå ut och äta, sedan blir det lite häng i Folkparken på KSM-festen. Sen går vi hem och kikar på Dexter. Kvällen är räddad. Helgen blir okej. Jag har glömt min medicin idag. Men snart mår jag bra. Hej.

Magistrar

Ska kika på magistrarnas presentationer av deras produktioner. Kul att se vad folk har gjort och så att man vet hur man ska bräcka dom nästa år. Men det är så mycket att göra på jobbet, jag har egentligen inte tid. Fast det kanske är lika bra.


Örebrooo

Ja, där var jag idag, i Örebro alltså. Kanske var det förkylningen och febern som gjorde att jag kände mig lite seg. Och känslig som jag är mot blåsväder så kanske det inte heller är så konsigt. Det blåste som fan.

Men det var trevligt ändå. Trevligt sällskap. Och bilresan hem var inte så dryg som den faktiskt brukar vara mellan Örebro och Nkpg. Dryg var den, men inte så. Och trött är jag. Alldeles för mycket trött.

Kom hem runt 21 och vispade ihop en smoothie. Jag ville kalla mig smoothiekung, men det var tydligen upptaget av någon annan fick jag höra. Oh well. Jag får väl  kalla mig Pro då. Inte smoothiepro, utan bara Pro, det är ju mitt egentliga namn. Namnet fick jag för några år sedan av en alldeles underbar tjej som heter Charlie. i kinda miss her. Lotsa lots.

Hur kom det sig att det började i Örebro och slutade i en liten sorgsen saknad av något som varit men nu är över? Hah, I dunno.

Nu ska jag iallafall se Dexter.

Lycka!

Det sägs att lycka inte kan köpas för pengar. Jag är lite anti det där, klart man kan det. Blir jag lyckligare av att exempelvis ha ett helt rum bestående av make up stores alla produkter, klart som fasiken att det skulle behövas lite cash för det. Däremot tror jag att det finns en viss, ganska stor, skilnad mellan materiell lycka och själslig (kan man säga så?) lycka. Och att det sistnämda är den där äkta, rena och genuina.

Det jag känner nu, det är en såndär lycka man inte kan köpa för pengar. Jag kom nyss hem från ett läkarbesök. Han berättade att alla mina värden är normala. Alltså inte nomala med tanke på att jag har en sjuk lever, utan normala. Lika normala levervärden som en frisk lever har. Medicinen hjälper och jag kan återigen minska kuren ytterligare, till bara en tablett.

För tre månader sedan,
då jag fick samtalet från min läkare och han berättade att jag hade en kronisk leversjukdom för att den inte tål mitt eget blod, trodde jag inte att jag skulle må så som jag gör idag. Jag trodde att jag skulle må konstant dåligt, att jag skulle få en massa biverkningar av medicinen, och att jag skulle få ett jobbigt och lite kortare liv. Men faktum är att jag faktiskt mår bättre nu än vad jag gjort på flera år.

Har jag tur så kan jag hålla mig till mellan 0.5-1.5 kortisontabletter om dagen. Om det skulle vara så att jag måste äta 2-3 eller fler tabletter om dagen för att mina levervärden ska vara bra måste jag övergå till en cellgiftbehandling, eftersom man inte kan äta sådan stor mängd kortison om dagen under en längre period. Och cellgift låter ju inte sådär jättespännande. Man måste också göra en leverbiopsi för att se om det är någon annan sjukdom som ligger och lurar. Det finns en risk att det blir så, att jag måste få cellgift, och göra en biopsi, men som det ser ut nu så behövs det inte.

Det känns så skönt! Nu behöver jag inte oroa mig, jag kan leva normalt, äta min medicin och må bra! Det, mina vänner, är LYCKA!

There goes my hero...

Så var det slut. Tänka sig... Men det var bra. :-)

Inbjudan

Hur blir man bjuden HIT tro? Räcker det med att säga att man jobbar på teve? :-)

tv and me

Då sista avsnittet av Americas Next Top Model season 8 gick i torsdags, och sista avsnittet Desperate Housewives gick i kväll, och sista avsnittet av Heroes går imorgon, och jag har ledsnat på Prison Break och Smallville, så var jag ju faktiskt tvungen att hitta nåt nytt. Blev tipsad om Dexter. Passade på att kika. Det var bara all wierd. And I like!!! Benjamin är lite mer anti. Han gillar inte blod.

På tal om blod. Roberts kommentar i mitt förra inlägg tåls att diskutera. Kan det kanske vara så? Fo real?! Who knows. You'd better vara försiktig då du låter Barbro snutta på din nipple from now on!

Nu åskar det. Mys. Men aj i kroppen. Dags att krypa till kojs. Läsa lite bok och sova.

Btw, broder Alex ringde nyss. Han, Jossa och Molly kommer och hälsar på i Juni. Vad skoj!! :-)


Myggjävel

Preciiiis då jag kände att jag var på väg att somna: BzzzZZZZZZzzzzzzZZZZZzzzzz.
image114

Med, eller utan?

Jag funderar på att ta bort piercingen i läppen. Emaljen på mina nedre framtänder håller på att gå sönder. Tror jag. Det har iallafall blivit repor. Inte särkilt hett. Men, jag har slutat bita i den, så det kanske blir bättre. However, jag funderar i alla fall.

Så, ta bort, eller inte? Vad tycker NI?

före






efter?








Kårtegen 2007

SOF-Kårtegen i Linkan var väl riktigt trevlig. Mycket folk längs med gatorna, och knasiga studenter i fokus. Temat var usa.

Röda Arméns Gosskör som jag och Linnéa följde med till Uppsala och STORK i fjol
Simpsonsflaket var snyggast
Sån här mobil partysoffa vill jag också ha!

Psssssssst. Alla bilder är tagna av Jan Christer Persson på Östgöta Correspondenten


Jävla trött jag har varit i helgen då. Sovit alldeles för länge, sett på alldeles för mycket film (Pan's Labyrinth, The Prestige och Babel, ja, det är mycket på en dag) och ätit en eller två godisar för mycket. Hade planerat att träna idag. Men det blir inget. Som vanligt. Kanske blir det en prommenad på stan. Måste hitta shoes som inte ger mig skavsår så fort jag tar på mig dom. Det är faktiskt en av orsakerna till att jag tagigt bilen till jobbet i veckan. På riktigt.

Lim

Satt och limmade (efter att ha ritat och klippt och skurit en massa) bokstäver på kartogn idag. Insåg ganska snart att jag glömt bort hur jag en gång i tiden tyckt att det var ganska trevligt med lim.

På mellanstadiet kunde jag på lektionerna fördriva tiden medan jag väntade på att alla andra skulle bli klar (ja, jag var lite av ett geni i skolan de första 7 åren) genom att limma på mina handryggar (heter det så?). Sedan lät jag det stelna för att kunna dra bort det, som om det vore ett extra lagen hud. Fräsht? Nej, inte alls. Verkligen inte.

Ganska snart kom jag på att man kunde sniffa lim. Jag gjorde ett mängd försök, men kan inte minnas att det gav särskild mycket effekt. Strax efter kom jag i kontakt med det där med att sniffa tändargas. Det gick inte heller så bra. Jag gjorde ju fel. Det där med att man skulle ha en plastpåse och en stor gastub hade jag missat totalt. Hah! Looser!


Tack, Jesus...

...för ännu en helgdag.

It's all about the freakness

Ikväll har jag varit med om nåt wierd. Freakigt och härligt och konstigt och en massa annat på en och samma gång. Nu känner jag mig mest trött och tung i huvudet.

But whyyyyy, you might ask? Well, I won't tell! Hah! Så det så!


Sofia var namnet

Another day's gone by. Summa summarum: bra, effektiv, inspirerande, glatt. :-)

Till råga på allt så var det ju Sofia-dagen idag. Jag hann bli grattad av hela tre personer - vice projektledaren, mamman och pappan.

Fram på kvällskvisten tyckte jag att jag gjorde mig förtjänt av en liten tårtbit och inhandlade en almondytårta med daim på (att jag aldrig lär mig att jag inte tycker att dom är särskilt goda och därför bara skrapar av och äter det yttersta lagret av diam och choklad och lämnar resten!). Jag vet inte om det var för att jag egentligen var sugen på tårta, eller för att jag på ett diskret (?) sätt ville få ett fjärde "grattis", utan att behöva tjata mig till det eller tjura resten av kvällen. Oh well, tårta blev det iallafall. Och äckligt jävla mätt blev jag. Och inte var det gott heller.



Vad jag har förstått så krävs det att jag kommenterar i snygga
Annikas blogg för att peeka på besöksstatistiken på min egen blogg. Antingen fortsätter jag med det, eller så ser jag till att skriva lite mer vettiga saker än bara om hur min dag varit/kommer att bli.

Eller så behöver jag inte vara så besatt av besökare. Ni säger ju ändå aldrig hej, förutom Gong och Linda och Hällen och A.T.några till lite nu och då. Och det är ju inte bara iofs. :-) Men tro inte att jag inte vet vilka många av er andra är ändå. ;-)



Men, för att forstätta prata om mig själv och inget annat så vill jag bara meddela att jag precis sett det senaste avsnittet av Heroes. Hohoooo, nu börjar det hända grejer.



Nu kvällar jag.

Brainstorming

Om jag fick välja, så skulle jag ha ett eget produktionsbolag med obegränsat med pengar. Jag skulle handplocka folk som skulle vara sjukt intresserad av sjukt intressanta saker, och sjukt duktiga på det de gör. Så skulle jag ta ut alldeles jättemycket i lön, och ge minst lika mycket i lön till alla andra.

Inspirationen skulle flöda och vi skulle vara en kokande gryta av kreativitet.

A, om jag fick välja alltså. :-)

(none)

Varför är det såhär ibland? Så synd så synd. Och väldigt tråkigt.

Kvällens frågor:

1. Är jag naiv?

2. Varför luktar det kattkiss överallt?

Tacksam för svar.

Så fel man kan ha

Jag har ju inte så stor koll direkt. Trodde att det var imorgon jag skulle till skolan för seminarium, men tänka sig så fel jag hade. Det är ju på onsdag. Fuck it. Jag vill inte att det ska vara skola på onsdag. Oh well. Då blir det jobb imorgon istället då. Kanske unnar mig lite sovmorgon iallafall.

Snyggast igår var ju i alla fall Hanna.


Maj 2000

Sitter och kikar igenom gamla bilder på min dator. Och titta vilken jag hittade. Det är ju jag och Gong ju, för ganska precis sju år sedan. Det var fest. Och jag var smal. Visst är vi väl ganska söta? :-)
image99

When I was I young girl och minnen från förr

På väg hem från jobbet idag gick jag förbi några små tjejer (inte småtjejer) som klättrade i ett träd.
Klättrade jag i träd då jag var liten? Har inget som helst minne av det. Däremot har jag ett foto hemma hos mamma och pappa där jag är högt uppe i en av björkarna på tomten och vinkar och ler. Men kanske var det så att det fotades enbart för att det var en once in a lifetime-grej.

Sen kom Linnéa. Inte då jag var i björken, nä, då var hon nog hemma i Kinna och vi hade noll koll på varandras existens. Hon kom alltså hit ikväll. Vi drack vin och åt jordgubbswiss. Och pratade framtid och dåtid. Och lite nu. Så berättade jag om min världsbästa dagmamma Monika.

Monika var verkligen en pärla. Hon var snäll med sträng. Hon bjöd inte på saft och skorpor till frukost som den andra dagmamman i byn gjorde. Nä, hos Monika fick man fil och flingor eller gröt. Från ett års ålder fram till elva år kom jag dit varje dag kl 6.15 och blev hämtad av pappa kl. 17.00. Då pappa kom och hämtade mig sprang jag fram till honom, tog hans händer, klättrade upp på hans ben gjorde en snitsig volt (det pågick dock inte ändå till tills jag var 11). Och vareviga gång frågade jag: Vad blir det för middag? Och han svarade alltid: Biff a la Lindström. Som alltid då jag vi kom hem hade mamma inte alls gjort Biff a la Lindström, utan något annat gott. Det var faktiskt inte förän tidiga tonåren jag fick reda på att det faktiskt fanns en rätt som hette just Biff a la Lindström. Det var syrran som tog tag i saken och bjöd hem oss på det och det visade sig att det faktiskt var det.


Så finns det ju andra små konstiga detaljer jag kommer ihåg från då jag var liten. Sånna där detaljer som första gången man lärde sig vad saker och ting betydde tillexempel. Och sånna saker som jag inte kan förstå varför jag ens kommer ihåg. Tillexempel följande.

Monika, jag går på toa!
Varför säger du alltid till att du går på toa?
undrade Simon, ca 5 år.
För att Monika ska veta att hon ska komma hit och torka mig då jag ropar "Klar", så att hon inte tror att vi leker kurragömma eller nåt!
säger jag, också ca 5 år.

Varför har du nagellack?
Jag och Simon står i kön till toan innan alla ska gå ut och leka och jag noterar hans röda nagellack och tycker inte att det är lämpligt på killar.
Mamma säger att killar också kan ha nagellack.,
säger Simon. Han hade ju rätt iofs. men jag envisas än idag att det hela handlade om att hon säkert velat ha en dotter.

Vad betyder Love?
Carro, Monikas dotter, hade en glassprydnadssak som jag tyckte var så fin.
Det betyder Kärlek,
sa Carro.
Kärlek, det är ett fint ord. Fast Love är finare. Jag gillar love.
sa jag.

Vet du vad fuck you fingret betyder?
J
ag och Malin lekte i en klätterkub på lekis och hon undrade om jag visste vad fuck you fingret egentligen betydde. Och det gjorde jag ju inte. Men hennes äldre kusin Jessica hade berättat:
Det betyder Stick och knulla. f
örklarade Malin
Ahaaa... vad är knulla? u
ndrade jag. (Mamma hade nog änvänt ordet "älska" då jag frågade hur barn blir till.)
Det är ju då man ligger och rullar.
sa Malin. Haha, som om hon visste det som sjuåring.
Omedelbart fick jag bilden framför mig med lekande barn uppe på en grön kulle som rullade ner för slänten, ni vet sådär som man gjorde då man var barn.
Jaha, men det var ju inte så farligt,
sa jag och kände mig nöjd med förklaringen.

Mooooonika, jag vill ha mjölk till maten.
Sen när fick du börja dricka mjölk?
Mamma säger att jag inte är allergisk längre.
Alex, har mamma sagt att det är okej för Sofia att dricka mjölk nu?
NÄÄÄÄÄÄ!
Och jag fick nöja mig med vatten till lunchen, den dagen också.

Ska vi leka med kondomer?
Jag är hos min klasskompis Anna. Vi går i tvåan och ska leka med hennes barbiedockor. Anna tar fram en näve NamNam med jordgubbsmak. Jag var vid det här laget fullt medveten av vad kondomer var då mamma så pedagogiskt förklarat att man måste ha det för att inte bli med barn.

De måste anväda kondom (Barbie och Ken alltså). sa Anna.
Vaför har du kondomer? undrade jag och kunde inte riktigt få ihop det där att hon skulle var i behov av det som åttaåring.
Jag har fått dom av mamma och pappa. Man måste använda kondom för att inte få aids. Använder man inte kondom då man har sex så får man det.
Jag blev förtviiiivlad. Man skulle alltså skydda sig för att inte bli med barn. Men för att inte få aids??? För i hela friden. Det var ju en dödlig sjukdom. Det betyder alltså att om man vill få barn får man samtidigt aids. Det lät läskigt.
Jag kommer aldrig skaffa barn. konsaterade jag då faktumet kom som ett slag i ansiktet.

Världen är liten
Pappa, ligger Björna i Sverige, eller Sverige i Björna?
Björna är där vi bor, och Sverige är landet. Så Björna ligger i Sverige.
Okej, men vart ligger jorden?
Jorden är det ställe där Sverige och alla andra länder finns.
Jag förstår inte... Men du, pappa, jag vet iallafall att Kina ligger bakom Gideberget.

Jag hade inte så stor koll på geografi, men bra mycket bättre koll en Erika, en tjej jag träffade vid sjön en sommar.
Var bor du?
I fjälls.
Vilket fjäll?
Fjälls.
Jaha? Och var ligget det?
I fjälls.



Ja, det är lustigt vad man kommer ihåg småsaker. Hur mycket av det jag kommer ihåg som stämmer överens med vad som faktiskt sas vet jag såklart inte. Men jag tycker mig minnas allt glasklart. Så här på äldre dar har jag ju lärt mig förstå den egentliga innbörden av många av diskussionerna jag hade. Jag vet tillexempel att knulla inte är samma sak som barn som rullar ner för en kulle. Man behöver inte få aids för att få barn. Kina ligger inte bakom Gideberget. Och det är heeeelt okej att inte behöva tala om att man går och kissar, däremot sitter den vanan kvar ända in i ryggmärgen än idag.




Stalkererererer

Idag har väl ändå varit en ganska skojjig dag. Jag har förföljt folk på stan, varit väldigt mycket för närgången i bankomatkön, stirrat lite för mycket i hissar osv osv. A, man skulle kunna kalla mig socialt inkompetent, a.k.a psycho, om man inte visste bättre - att allt förevigades med hjälp av en fotograf (haha, yeah) och dv-kamera.

Nu blev det helt plötsligt helg kände jag här, dags att gå hem då.


Divided

Jag är splittrad. I tre delar. That sucks!

....är ljuset alltid gult.

Det är så härligt att vakna av att solen lyser in i sovrummet. Man blir liksom pigg. Och slipper ljudet av väckaren.

Det måste vara fel på mina ögon. 1000 nålar av linsen i morse igen. Eller så är det fel på leveransen.

Men jag intalar mig att det inte alls kommer att regna idag, utan att solen kommer skina så starkt så starkt så starkt att jag måste ta på mig mina solglasögon ju. Och då måste jag ha linserna. Så no pain no gain.


Out!

Morgonfunderingar

Skulle sminka mig, men vips fick jag ont i ögat, som en nål eller tre stack rätt in i pupillen. Så nu är ögat alldeles svullet och måste vänta tills det lagt sig lite.

Idag blir det en lång dag, så jag unnar mig sovmorgon.

Jag är fortfarande mätt från gårdagens trerätters. Gott och trevligt var det.


Undrar vad "fikat" 13.30 handlar om? Jag har funderat och funderat. Men jag kan inte komma på nåt vettigt. Aaaaja, men jag får se.

Nu har de flesta i klassen sin sista vecka p9-vecka. Och jag har två veckor kvar, och sedan en månads jobb. Det känns så bra. Jag känner mig inte redo att sluta om två veckor. Hade absolut inte pallat att sluta redan på fredag. Usch.

Vi pratade om det igår, det här med den där deprissionen som ofta infinner sig efter olika projekt och produktioner. Jag kommer nog garanterat att få ångest. Men ja, det är ingen idé att fundera på det nu.

Nu är ögat lite bättre igen. Dags att göra mig i ordning.



Tittar på Go' morgon Sverige. De pratar om Eurovision Song Contest. Och titta där, det serbiska inslaget sjungs av en liten tjej som har på sig en rosa Ramones t-shirt. Det kändes nästan lite mer udda inom schlager än vad Lordi gjorde ifjol, tycker jag. Men lite sött.


Ja, ni kan kalla mig smurf

Liten bild från resultatet av helgens "jag-har-tråkigt-lets-play-with-the-schmink".

image97
Nej, det är inte gröna linser, det är photoshop

Screw the björks

Jag som trodde att jag skulle slippa medicinera mig mot pollen iår eftersom jag käkar kortisontabletter nu. Men duuuh, idag har björkpollen fått mig att må piss. Oh well, nu är det bra igen. :-)

Så var helgen över. Det gick fort det. Imorn äre måndag (jahaaaja?!), och jag vill också åka bil i flera timmar till Furuvik och krama på apor. :-) But hey, lika bra att jag stannar på redaktionen och gör nån nytta istället. :-)

Som vanligt på söndagar blir jag alltid lika sugen på att skaffa nya tatueringar. Men snart så. Snart.



Jaha, och hur gick det då?

Jo då, den där slappardagen jag planerade gick alldeles utmärkt. Jag har legat i soffan i stort sett hela dagen. Middagen stod helt plötsligt serverad på bordet och diskade undan sig alldeles själv. Jag tog iallafall inte hand om den, men det finns ingen nu, disk alltså. Härligt va? :-)

Glodde lite på Open Season. Blanding av Shrek och Over The Hedge, om jag själv får tycka. Helt okej.

Fick tråkigt och tog fram min beauty box. A, det är fatiskt en beatuy box, där jag tryckt ner fyra sminkväskor. Så jag satt bakåtlutad i soffan och då allt smink var på bestod större delen av mitt face av härliga färger - turkos, grön, guld, vitt och rosa. :-) (Fick förresten tråkigt igårkväll också och tog som vanligt fram min make up och rockade loss)



Men så fick jag order att tvätta bort allt så inte soffan skulle bli dränkt i smink! But whyyyyy, vore det inte roligare med en pastellig soffa än en vanligt tråkig biege? Nä. Nähä!

Har nyss sett klart Transamerica. Den är fin den.

MEN, men men men, det är ju inte så jäkla härligt att bara inte göra nånting ändå. Fick som sagt ganska fort rätt tråkigt. Blev inte direkt pigg heller. Snarare tvärtom.


But oooooh well. Dagen är över och imorn äre nya friska tag som gäller. Känner mig nästan lite inspirerad nu, att städa och tvätta. Men hur mycket jag än försöker så kommer jag aldrig känna någon som helst connection med Bree Van De Kamp.

Word!

Slapping

Idag ska bara vara en riktigt riktigt hängdag. Strunta totalt i disk, katthår, dusch (yes, you can call me sunk), friskluft (förutom en eventuell promenad till närmsta affär på andra sidan gatan för att köpa nåt gott), social kompetens, vettig mat osv osv osv.

Imorn kommer jag bita i det sura äpplet då (trots att pappa lärt mig att "man ska inte arbeta på söndagar") det ska storstädas, tvättas, handlas och bjudas på middag.

Men som man säger: varför göra det idag, som kan göras i morgon? (japp, jag är en sucker for ordspråk, talesätt osv.)


F.Y.I. - rubriken läses på svenska.



Kära Tomten...

Hej Tomten!

I julklapp önskar jag mig:

En god natts sömn, inatt alltså, utan några som helst mardömmar eller sömnsvårigheter.

Eftersom listan är så kort så undrar jag om det går för sig att jag får min julklapp i förskott? För om du läser listan ordentligt så är det alltså redan inatt som jag vill ha min julklapp.

Hej då
/Sofia

ps1. Min adress hittar du på eniro
ps2. Jag har varit snäll i år
ps3. Om det inte går att ordna min julklapp tills i natt så undrar jag om det är okej att jag skickar en ny lista imorn, som gäller för självaste julafton?
ps4. Jag har ritat en teckning på dig som jag och skickar med.

Hej då igen.
image89

Finally

Nu har jag varit och fixat frillan. Efter ett halvårs plågande av en trist trist trist frisyr på grund av intensivt odlande i hopp om att det ska bli långt så äntligen (okej, tillslut är det rätta ordet, men nu ska vi inte vara petiga) fick det vara nog. Och till min förvåning så var det inte särskilt slitet, så hon behöll den längsta längden och tog istället tag i tyngden på håret och den enorma klump av lång obefintlig lugg.

Så nu är det bara att rocka på.

Yaa!

Bland mördare och freaks

Jag drömde mardrömmar inatt också. Fast inte sådana där man är rädd, blir mördad och jagas, som i går natt. Nä, den här gången var det mest så att det var ledsamt och dumt. Vaknade med en såndär olustkänsla i magen.  Oh well, natten är över och nu är det bara att ta nya tag.




Sex laxar i en laxask

Jag tänkte dra mitt strå i stacken bland alla matbloggare och berätta om att jag förmodligen åt det godaste jag lagat, ja kanske som jag ever ätit, till middag tidigare ikväll.

Jag tog en hel halv laxfilé, inte i bitar, nä, utan en såndär stooor ni vet. (åt såklart inte hela alldeles själv, ju)
Marinerade den i vanlig hederlig allround glace (eller heter det glaze kanske?)
Efter ett tag i marinad fick den ligga snyggt förpackad i folie på den nya elgrillen på ballkongen.
För att få en härlig liten fin yta fick den sedan åka ner i stekpannan en sväng. Väligt kort stund sådär.

Till den här otrooooligt saftiga firren serverades

Potatissallad med potatis (no shit?) soltorkade tomater, gräslok och ruccola. med lite olja, vinäger salt och peppar såklart.

Avocado- äpplesallad.

Stekta svettiga parikastrimlor

och lite sås med gräddfil, stenbitsrom, dill, gräslök (dock helt överflödigt med sås till det här faktiskt)

Aaaa, gott vare. Och det blev över till lunchlåda i morn också. Jag KAN verkligen inte forstätta äta ute varje jävla lunch. Det börjar synas både i plånboken och lite här och lite där.



Fick inte besked om sommarkurser idag. Oh well. Jag har ingen brådis.



Var på pangtvmöte. Ett kärt återseende. Iofs var det ju bara Linnéa och Carin (och två till där). Men det är inte så bara. Alltid kärt att träffa dom. Linnéa är värd att en hatt lyfts åt henne för sitt engagemang för pangtv. *lyfter hatten, som just nu består av en Willyskasse fylld med färgat hår*



Efter mötet tog jag en te på Fräcka Fröken tillsammans med Carin och pratade p10. För er som inte ha koll på vad fan p10 är så är det vårt sista projekt i skolan. Magisterprojektet, som är ett helt år (läsår såklart). Det sista. Och det ser ut som att det styr sin kos mot
Afrika. Jag är pepp! Pepp pepp pepp!



Nu sitter jag då här. Jag är trött. Klockan är strax efter elva. Håret är dränkt i svart färg. Axlarna lika så. Och som om jag inte hade tillräckligt på armarna så har jag även dränkt dom i svart färg.

Snart ska det sköljas ut. Och det tar tid. Och sen ska det torkas. Och det tar ännu längre tid. Och sen ska jag krypa ner och försöka somna, och det tar längst tid.



Och nu vet ni vad jag har gjort ikväll. Tack för visat intresse. Jag lyfter på Willyskassen åt er också!



Out!

One of those days

Jag har tusen saker att göra. Men det går segt. Riktigt segt. På riktigt.

Sommarkurser

Idag får man tydligen besked om sommarkurser. Jag kom inte ens ihåg vilka jag sökte, men det ska bli skoj att se vad/om det blir. :-)

My Hiro

Jag borde egentligen färga håret ikväll. Ska ju klippa mig på fredag, och då kan jag ju inte ha en äcklig utväxt. Imorn lär jag inte idas, och på torsdag äre dagen innan och då kommer ju vattnet bli alldeles svart då Kim, frisören alltså, tvättar det.

MEN, jag är på tok för trött för att färga ikväll, och föredrar att ligga i soffan och mysa framför det senaste avsnittet av Heroes istället. :-)

Färgen får vänta tills en annan dag helt enkelt.

Imorn bitti ska jag till sjukhuset och ta en massa blodprover igen. I'm starting to get sick and tired of this. Men it's all good. Medicinen hjälper, mina värden blir bättre.

Nu väntar Hiro på mig.

Peace!

Reshape

Jag måste verkligen omforma mina ögonbryn. De är på tok för tunna och tråkiga.

Fick precis ett samtal från en härlig människa som hade en alldeles jättespännande idé som jag skulle kunna vara involverad i. Säger inte för mycket nu. Men en filmkamera är inblandad iallafall. Sweeeeeeeeet!

I väntan på Susan

Sitter och drömmer mig bort bland tatueringar. Och nu är jag i valet och kvalet. Ska jag vänta tills i sommar med att tatuera in min ängel hos Susan? Eller ska jag kanske ta och gå till någon annan för en gång skull? Jag veeeet ju att det finns många bra tatuerade out there. Det är inte det det sitter i. Utan snarare att hon har blivit lite av min personal tattoo artist. But still...


image88Fast det är klart. Det finns ju inget som säger att jag inte kan göra en nu snart här i Sverige, och ännu en där, det är så billigt hos henne i vilket fall. Hmmmm.....:-)

















image87