Lägesrapport: New York & DC

Allright. Allt är underbart här. NYC är snäppet mer hysteriskt än jag minns det, men det är fine ändå. DC är snäppet bättre än jag minns det. Jag vill bo här forver. Idag åker vi tillbaks till NYC. Eftersom vi turistat klart nu så kommer de kommande dagarna bestå av shopping, softing och nattliv. Det sistnämda om vi orkar eftersom vi typ slocknat vid 9-10 varje kväll. Helt utmattade efter dagen.

Och varmt är det. DC är lite varmare än New York, men med lite friskare luft, så det går väl jämt upp. Det är ca 98 F varje dag. Dvs ca 32 C. Och ni som har varit här vet att luftfuktigheten är helt galet hög, så det känns som 45 C, och inte kan man hoppa ner i nån pool eller hav eller sjö och svalka sig. MEN VAD GÖR DET DÅ DET FINNS ETT STARBUCKS VID VARJE GATUHÖRN??? :-)

I loves it here. See you next week.

Have a good one!

2002-2003 was a pretty unique period of your life

Jaahaaa, om 6 timmar sätter oss jag och baby i bilen och åker till Arlanda för att äntligen komma iväg till usa. Jag längtar så. Men samtidigt känns allt väldigt surrealistiskt att få komma tillbaks.

En vis man sa till mig tidigare idag:

I am sure you are going to remember New York, Washington, Arlington, Georgetown all in a certain way - 2002-2003 was a pretty unique period of your life - but I am afraid that things are just going to seem "small" and "ordinary" when you see them/us all again. Keep your expectations low and you won't be disappointed. I just don't want you to be disappointed if you feel like you are not feeling the same "magic" you experienced back when you were 19 - we can all only be 19 or 20 once in our lives...  ;-)

Och han har ju så rätt så rätt. Jag är faktiskt fullt medveten om att jag kanske inte riktigt ser på saker på samma sätt nu som då. Men hur det än är så är jag rätt säker på att jag fortfarande kommer att beundra och förföras av  Starbucks, Papa Johns och Soho. :-)

Nu ska jag försöka sova lite här. Sedan lämnar jag Sverige för ett tag. Inte länge, men ett tag.



image135
Soho 1980, foto: Anita Boldt

Today it's Tomorrow

Jäklar vad trevligt det var att träffa alla igår. Aaaaa. Imma miss em aaaaall.

Okej. Imorgon åker vi verkligen till New York. Det var ju liksom 5 år sen sist. Hohooo.

Idag blir det packing och scrapping. Oojojoj. Nu ärne nästan så så man börjar blir nervös.


Så mycket att göra, så lite tid.

Jag är arg. Jag klev upp 8 i morse för att ta emot kvartersvärden som skulle dyka upp någongång mellan 9 och 12 för att besikta lägenheten. Jag skulle också hinna växla in lite dollar, ringa us airways, prata med försäkringsbolaget, veterinären osv osv.

Han dök aldrig upp. Jag ringde. Oj då, det hade de visst missat. Han skulle komma 14 istället. Och här har jag suttit och slösat en massa viktig tid. Och kunde inte göra nåt. Men nu har han varit här, och nu ska jag göra mig fräsh för ikväll, fixa lite pengar, köpa lite shampoooflaskor o sånt.

På torsdag i tidsiga ottan åker jag och min lover till New York City och jag har inte riktigt hunnit tänka på det. Men I can't wait.

Peace!

Hjärnstorm, ikväll 21.30 SVT2

Så var det dags. Missa inte. Själv kommer jag spendera kvällen med redaktionen. Yepp.


This is why I'm HOT!

Ibland känner jag mig så jävla mycket snyggare än alla andra. Brukar ni också känna så?

image130image131image132image133

Bevvan i miniformat

Att vakna och få sätta sig i solen på altanen och äta frukost är lyx. Att ligga på bryggan till nio på kvällen och njuta av kvällssolen medan man löser korsord är också lyx. Samma med att sitta på en åkklippare i några timmar och klippa gräsmattan för att sedan lämna de svåråtkomliga ställena till nån annan.

A, så just nu har jag det rätt gött, skulle man kunna säga. :-)


i'm goin north

det var trevligt i kinna och gbg. kräftskivan i bränntorp också. mycket öl, brännvin, vodka på tub mm. det märktes på söndagmorgonen. hoho.

okej. igår fick jag sjukt mycket hemlängtan. jag ville hem till mamma och pappa. benjamin tyckte jag skulle åka. men sen blev det inge mer med det. men nu har jag bokat flygbiljetter och åker ikväll och kommer tillbaks om en vecka. samma vecka som det är premiär för hjärnstorm och samma vecka som jag åker till usa. oj.


i'm goin west

Imorgon åker jag till Kinna. På fredag ska jag hänga i Gbg. Det ska strosas runt på museum, ätas och drickas öl. Lyssnas på en del musik också. Inte titta. Lyssna. Men mest bara hänga och dricka öl. För att sedan skynda mig hem på lördag och äta kräftor. Och jag som inte ens tycker kräftor är särskillt spännande.

Jag önskar dagarna kunde vara längre.

Jag ser fram emot ett trevligt veckoslut med trevligt sällskap.


Skänker även en tanke till Baby som ska ha hand om tre galna katter all by him self. He he he....


Återbesök

Igår var jag och hälsade på hos redaktionen på svt. Visserligen består redaktionen numera endast av producenten , men det är iofs inte så bara. Men däremot är redaktionen utbytt mot sexredaktionen! Hummm... Någon sitter på min plats! Och på de andras platser också. Och stökigt var det. Ack och ve! Hur som helst, jag kom dit för att kika på tre avsnitt som ska in för slutredigering i veckan. Och dricka kaffe. Och äta muffins.

Då jag kom hem var jag sjukt deprimerad. Nej, inte för att någon på sexredaktionen har tagigt min plats. Jag var deppad för att det var en helt underbar sommardag, och jag sitter instängd i en lägenhet. Ingen egen gräsmatta. Ingen sjö. Inget korsord. Inte nåt. Nae, men så fick det vara nog med deppande och jag gick ut på en strosig prommenad i solen och satt mig sedan på ett gräs och hängde. Det var härligt. Eller ja, så härligt det går att bli i alla fall.

We got it, we got it, we got it, hurray!

Jepp, lägenheten är vår. Vi fick den för bra mycket mindre än vi tänkt oss. WE don't klagar.


Hur står det till med svenskan egentligen, Aftonbladet?


Okej, det kanske snarare är engelskan de har problem med. Men det spelar ingen roll. En journalist ska kunna skriva flytande japanska om han får för sig att göra det också. Kan man inte så tar man reda på det. Gissas ska det inte göra. Och gör man fel, kan man iallafall vara konsekvent.

Kika här på
Aftonbladets artikel från gårdagen. Rubriken lyder:


Spelar gay-par i "desperate Houseviwes"


En bit ner i texten står det:


Det kan bli "verklighet" i nya avsnitt av "Desperate houseviwes".


Min största fundering är: Har stackaren inga kompisar, inga arbetskamrater, eller kanske redaktör som kanske kan påpeka det lilla totala tragiska misstaget? Eller har de kanske inte heller koll?

Tossing and turning

Har inte kunnat sova sen tidigt i morse. Jag drömmer om budgivningen på lägenheten och oroar mig för att det inte blir av. Vilket mycket väl är möjligt. Men ändå.

Aaaa, men snart lär jag få veta något iallalfall.

We've found it

THE Lägenhet. :-) Nu är det bara att se till att den blir vår och ingen annans.




Jag har dålig karaktär

Det blev groggar i olika fruktsmaker och shots med godisnamn. Ett gäng öl slank också ner. Så gick det med 'jag ska på fest men inte dricka'. Men det var trevligt. Det var väldigt lugnt, och vi var inte så många. Så jag tror inte ens att jag blev särskilt berusad. Idag mår jag som en kung och ska snart kika på The (thiiii) Lägenhet.




Ikväll ska jag på kalas

och jag tänkte faktiskt inte dricka. Det kommer bli softish. Det har faktiskt blivit en hel del öldrickande den här veckan. Ända sedan i måndags. Ja, så ikväll blir det bara att äta gott och ha trevligt, utan att vakna alldeles knöl imorgon.

Hum, vi får väl se hur det gick.



Jag har skaffat ny telefon

Jepp. Jag gick på det där med 3. Blev haffad på stan och kom därifrån med ett nytt abonemag och en ny telefon.
Och eftersom min förra telefon inte är så high tec och inte har Bluetooth så måste jag sitta och knappa in alla nummer från telefonboken manuellt. Jag har suttit i en timme nu och kommit till bokstaven D.

Ni som ska sova i natt önskar jag en god sömn. Ni som ska vara vaken precis som jag och föra över telenummer från en mobil till en annan - be good!

Puss på er alla.

Minipride

Jag valde att stanna hemma i stan med goda vänner istället för att åka till Sthlm. Vi ska ha tjejkväll och myskväll, det blir alltså tjejmys. Kvällen börjar med drick- och ätbart  och rökbart på en uteservering i stan. Sedan går vi hem i parad och fortsätter sedan kvällen. Minipride deluxe, om jag själv får tycka. :-)

If I was a rich girl.

Nae, det var inte särkilt bra lägenheter vi kikade på ikväll. Den ena hade ett jättefint läge med jättefin innergård, men själva lägenheten såg inte ut som den gjorde på planritningen så då gick det inte att göra som vi tänkt med den. Så bort med den. Den andra hade bra potential och den var bättre än vi hade trott, men huset i sig gav mig kalla kårar och att ha en stor parkering nedanför balkongen med stans sunkigaste kebabhak kändes inte särskilt hett.

Men det gör ju faktiskt ingenting. :-) Det går fler tåg.


Utomhusbion

Igår frågade en god vän som råkar vara producent/projektledare för Utomhusbion i Nkpg om jag hade möjlighet att rycka in som volontär eftersom det hade blivit några avhop. Och självklart ställer jag upp. Jag är ju ledig och har ändå inget annat för mig. Och se på utomhusbion från bästa platserna är ju bara smutt.

Så sött det var. Linas kvällsbok. Och så man kände igen sig från då man själv var 15. Haha. Iallafall. Allt gick smärtfritt  och det var en jättelyckad visning trots att högtalarna revs ner några gånger, att någon tyckte att min bil passade utmärkt som stol, att taket på baracken är ett utmärkt ställe att sitta på, och att 2500 pers hade glömt använde de svarta sopsäckarna som var upphängda lite här och var. Bomnedslag. Men tre hurtiga tjejer som vi (inkl jag, hohoooo) är, så gick det rätt fort att röja undan, och 01:33 kunde jag krypa ner hos baby i sängen och somna.



I'll make a brand new start of it

Can't wait to go to NYC och DC. Då ska jag fota en massa massa massa. Favoriten att fota är streetbasketspelarna runtomkring  och lite norr om Greenwich Village. Det kan inte bli annat än bra. Soho ska som vanligt få en massa uppmärksamhet, fast lite mer. Tidigare besök har jag inte fotat så mycket där nere. Det har typ tagit slut på film då jag kommit så långt. Men i dessa moderna digitala tider så ska det inte behöva ske. :-)

Ja, det är ju faktiskt några veckor kvar. Men hey...


Amaretto, Surströmming och Ben & Jerry's

Jag och Baby kikar på kök. Vi ska flytta. Till nåt mindre. Mysigare. Tydligen uppfattades det från vissa att vi skulle separera. Men det kan jag inte förstå. Snarare binder man sig ju ännu mer eftersom vi (okej, han) faktiskt köper något! (okej, det kan ha att göra med att jag kanske ska flytta till sthlm och veckopendla, men hey).

Hur som helst, det här köket då, det är ju viktigt att båda är överens. Därför har jag kommit på en lösning på problemet. Kodord. För att slippa tjaft. Amaretto, det är någonting baby loves, och jag verkligen avskyr. Det är det värsta jag vet. Surströmming, det är något jag loves och han av någon konstig anledning spyr av. A, det betyder att om något är amaretto/surströmming så måste det strykas omedelbart, även om den ena verkligen älskar det. Däremot, finns det ju saker vi båda loves. Det får vara Ben & Jerry's.

Verkar det krångligt? Ja men vilken tur att det är bara är vi som ska använda oss av det här då. Och det har verkligen funkat. Jag är så jäkla smart. Vi hittade nämligen ett Ben & Jerry's-kök. Men så kom ett golv med amarettovarning som förslag. A, då gick ju inte det. Så blev det ett surströmmingförslag. Det funkar ju inte heller. Men så hittade vi ett Ben & Jerry's-golv tillslut också. Och då är det ju bara jättebra.

Kanske vi ska hitta en lägenhet först. Men på torsdag är det visning på en rätt najs (dvs. ganska ful så att man kan göra om på sitt eget sätt).