Dammig dam

image157Tjosan så jag har arbetat i helgen. Idag bröt jag mot regel nummer ett med stort E, den där som pappa lärt mig: "Man ska inte arbeta på söndan, det sa alltid farfarn".

Fredag, lördag och alltså söndag har jag rivit tapeter, slipat, spacklat, målat osv osv osv. Jag har träningsvärk i armarna, vilket iofs är bra eftersom jag inte tränat på föööööööööör länge, så att känna att åtminstone en muskel har fått jobba är ju framsteg.

Kom hem ikväll, lagom till Ben Stiller kl 21, FYLLD med damm. Jag lovar. Fylld. Halsen, näsan, öronen brösten, ja, till och med innanför trosorna (wops!) hade jag damm från bl.a. 40 år gamla tapeter. Not that fresh. Men nu vet ni. Och det, gott folk, är huvudsaken.

Det går iallafall frammåt i lägenheten. Nu är allt rivande klart och uppbygnaden har börjat. Elen ska fixas till veckan, köket kommer på tisdag, sedan är det bara att lägga golv, måla, slipa gammat golv, sätta upp garderober och kök så SCHMACK! Sen blir det klart och sååå fint.

Bilder kommer strax.

På tal om VIPS!! Jag har nog aldrig varit med om en människa som säger SCHMACK så många gånger per mening som Niklas, i Niklas Mat.

Ett tugnt beslut

Nu har jag och Baby bestämt oss. Vi kan inte ha kvar Gucci. På måndag ringer jag veterinären. Usch.

image168
Hon är så ståtlig. En riktig diva. Älskade katt. Jag är blöt i ögat.

Musikbyrån da capo

Planerar ni att bara ligga hemma i soffan i kväll och slappa så tycker jag att ni ska kika på Musikbyrån da capo på SVT2 kl 21.30. De visar Antony & The Johnsons och deras Malmö-spelning från -05. Jag har sett det flera ggr och det är lika bra varje gång.

image155















I samma bil

Efter en månad av ångest och brist på motivation har jag äntligen kommit på vad sjutton jag ska skriva för d-uppsats. Allt som krävdes var att sitta i en bil med en likasinnad så bara VIPS, BOOM, SMASH, så satt den där; världens bästa idé.

Jag kommer får klura ut saker som jag är intresserad av. Och hon det hon är intresserad av. Åsså slår vi ihop våra klurigheter och så; tadaaaaa! Där kommer vi att sitta på nyckeln till allt gott.


image154





















Så här ser upplägget ut. Klockrent! Eller hur?! ;-)


...och då är jag glad att jag inte bor ensam

Busy som jag är, har jag inte hunnit kika på första avsnittet av Americas Next Top Model 9. Men, så är jag hemma och är sjuk och tänkte passa på. Så ställer jag in skärmsynkningen feeel. Vilket gör att jag bara via tvn kan se vad som  händer på datorn!

Fair enough. Saken är den att jag aldrig han slå på avsnittet. A, så nu sitter jag här, snyftandes och tycker synd om mig själv. Hur ska jag kunna ställa tillbaks inställningarna om jag inte ser något på  datorskärmen? Det GÅR inte! TVn och datorn är i två heeeeelt olika rum. Nu väntar jag bara på att baby ska komma hem från jobbet och hjälpa mig.

Och snart, mina kära vänner och alla andra som tittar in här varje dag, snart börjar andra säsongen av Dexter, Heroes och vilken säsong det nu är av Desperate Housewives.

Wohoo.

Ikväll är det Hjärnstorm. Och om allt är som jag minns så slipper man se mitt pretty face dyka upp i rutan ikväll.


It's gone

Nu har jag tagigt ut min sista piercing. Jag känner mig vuxen.

Måndag

NMM var asbra. Festen hos Hällen var lika bra. Allt var bra.

Nu börjar en ny vecka, nya tag.

Nackspärr och halsont. Uujujuj. Börjar bli gammal.

För att jag är så jävla bra, helt enkelt.

Det är så härligt då det löser sig. Då alla är överens. :-)

Nu ska jag skriva en kompetensavgränsning. Problemet är att min kompetens inte är avgränsad.

I helgen är det New Media Meeting. Härligt vetenskapligt kulturellt med sköna människor. Och fest. Fest är bra. Det är jag också bra på. Full kompetens har jag där. Då det gäller fest. Men också grymmt kulturell kompetens. Och vetenskaplig.

Shit vad jag är kompetensig! Avgränsning my ASS.

Peace!

Dagens moralkaka från Soffi

image153

Come on and leave the lights on if that's your thing. It's better for the cameras if you know what I mean.


Ikväll handlar Hjärnstorm om miljöpåverkan, och bland annat färgterapi. Jag provade själv färgterapi, och så jäkla härligt det var. På
svt.se kan man läsa om vad jag tyckte om det hela, och såhär skrev jag i min blogg på kvällen efter jag hade fått behandlingen.

Ja, jag måste se till att hitta nåt ställe in the area som har en sån där boll. Nu är det höst och jag skulle inte ha något emot att bli lite go igen.

SMHI och jag.

Jag är som en levande vänderstation. Så fort det blir förändringar i vädret känns det i kroppen. Lågtryck och vind är värst. Idag blåser det äckligt mycket och på en gång får jag spänningshuvudvärk och axelvärk. Ooo well. Det är inte så farligt ändå. Jag vet ju att det alltd går över. Yep.

Nu ska jag försöka ta reda på varför människor väljer att välja bort kulturen.

Chill!

So pick up the cookie, dip it in the milk, and eat it.

Jag starkt rekommendera "Stranger Than Fiction", för alla er som inte sett den. A, Will Ferrel i en lite annorlunda

Imorgon ska jag träffa Gong. Har inte sett henne sen ja, i våras tror jag. Så det ska bli lovley att se hennes pretty face igen.

Nu kvällar jag.

He has always loved his daily chores

Såg repsrien av Argument. De debatterade huruvida man bör införa engelska som svenskt modersmål. I slutet av programmet visade programledaren en visp, sådan som man vispar exempelvis grädde med ni vet. Hon frågade snubben som var så gärna ville att svenskarna skulle prata engelska om han viste vad just visp heter på engelska. Med stor självsäkerhet svarar han "Ja, det heter whip". Moahahaha. Och ännu roligare blev det då hon, programledaren, säger att det är rätt!  


Klarhet

Så istället för att vänta på att inspirationen skulle söka upp mig så sökte jag upp den. Jag gick till svt för att dricka kaffe och snacka skit med en av projektledarena. Och VIPS, så bara var allt så självklart. :-) Nu har jag lite mer koll på vad jag ska skriva om. Men nu är det ju helg. Så let's inte tänka på det just nu.

Inspirera mig, någon!

Jag får verkligen iiiiingenting gjort. Jag ska skriva ner en kompetensavgränsning, fixa ett najs CV, göra en projektansökan. Allt det här ska vara inne om en vecka. Men hur fan ska man kunna göra en projektansökan om man egentligen inte vet vad det är för projekt man ska göra? Jag vet ungefär vad jag vill skriva för magisteruppsats, men en tydlig avgränsning och en problematisering har jag inte, det är verkligen låååångt ifrån klart. Men jag tar inte tag i det. Jag sitter bara här och stirrar rätt ut i tomma intet. Blankt, är precis vad det är bakom pannbenet nu. Tomt. Usch.

Jag önskar att någon kunde komma och rycka tag i mig och skaka om lite. Någon som bubblar av idéer och engagemang. Denna någon lyser med sin frånvaro. Jag också.

Hohooooo!

äsch

vi har fortfarande inte fått igång några tevekanaler. grrrr.

Hela livet är livshotande, vi kommer alla att dö

Okej, nu harjag inte koll på hela kontexten, men precis så sa en läkare då en reporter för Nyheterna frågade varför en kille inte får medecin förän hans sjukdom var livshotande, då den faktiskt var det eftersom den var dödlig.

Men eftersom vi alla inte viste det redan så har nu alltså läkaren upplyst oss om detta. Vi tar det en gång till, helst i kör. Jag räknar in: 1-2-3:

Hela livet är livshotande, vi kommer alla att dö!

Det är nästan så jag skäms

Efter det förra inlägget om tv-underhållning på låg intelligensnivå så ringde en kille från SVT Stockholm och undrade om jag har lust att komma och jobba med en ny serie. NU! De har filmat material till en ny programserie med tydligt syfte och innehåll, men har upptäckt att man skulle kunna göra en najs sidohandlig. Denna sidohandlig skulle jag, som har en känsla för bra berättelser, kunna plocka ut.

Tjoho! Det går ju inte. Nä, faktiskt inte, jag tackade men sa nej tack för jag har ju faktiskt ett magisterår att avsluta - eller snarare påbörja. Usch, jag vill ju börja jobba nu, då allt bara rullar in. Tänk om man glömt bort mig om ett år, då jag verkligen över allt annat i världen kommer att behöva de här jobben.

Anyways, jag vet inte, kanske är det här nåt typ av ursäktande, förklarande, bortförklarande inlägg om att jag vill tala om för världen att jag visst OCKSÅ verkligen gillar public service-tv. Om allt går som jag vill så kommer jag ju faktiskt att göra sådana program själv då jag blir stor. För in the end of the day, så hur trevligt jag än tycker att det är att titta på tjejer som i snyggt smink står och posar framför en kamera, så producerar jag hellre program där tittaren får lära sig något, eller fått sig en bra berättelse, på ett eller annat sätt.

Sådär. Amen.

I valet och kvalet

Blev precis övernöjd då jag insåg att Idol inte alls krockar med Top Model Sthlm ikväll. Klant tv3 har visat fel i trailern och sagt att Top Model är kl 20 ikväll. Anyways, nu krockar det ju med Sex med Victor istället (Heroes har jag redan sett så jag slipper bekymra mig om det). A, men jag tror faktiskt att det kommer att bli att jag kikar på Top Model ändå - om jag får igång kanalen. Våran lilla box har krånglat, både i går och imorse hade vi bara ettan, tvåan, fyran och sexan. Sucks.

Vad kikar du på kl. 2100 ikväll?

Sådär

Nu, tillslut, så finns 60 av bilderna på Facebook!

What's goin on?

Jag brukade ju blogga flera ggr per dag. Men nu bara POFF! Så tog intresset slut, mitt iallafall, medan läsarna helt plötsligt POFF blev en massa massa flera bara sådär. Jag undrar om det är det förbaskade Facebook som har gjort att jag spenderar mindre tid med Candylips? Ooooh well, men nu måste jag ju sätta igång igen. Med nåt nytt och fräsht kanske? Men det säger jag ju gämt. Tsss.

Iallafall, nu är det precis en vecka sedan vi kom tillbaks från New York. Ca 2000 foton blev tagna, och därför orkar jag inte gå igenom alla för att hitta de bästa för attt posta här. Istället kommer några randomly valda bilder.




Efter att ha anlänt till NYC på torsdageftermiddag så blev fredagen en massa turistande. Här är jag och Baby på toppen av Empire State Building.



Och på kvällen beställde vi upp Papa Johns till hotellrummet. :-) Dock inte lika underbart gott som jag kom ihåg det.



På lördagen tog vi bussen till DC och det bästa hotellet under resan. Och ÄNTLIGEN fick jag träffa mina älsklingar igen.



Söndagen spenderades mestadels i lovely Georgetown. Där finns en Ben & Jerry's-glassbar. Den fick självjkart ett besök.



På måndagen besöktes The Mall och alla dess monument. Men titta vem vi hittade på vägen dit: R2-D2 utklädd till postlåda.



Och på kvällen fick jag min cesarsallad från Champps. Champps var lite av mitt häng under tiden jag bodde där. Jag fick tillochmed erbjudande att stanna kvar och jobba där då jag skulle flytta tillbaks till sverige. Men nä, det blev inte av.



Resten av veckan spenderades i NYC där vi bara tog det lugnt och had a great time!



För att se fler bilder får ni kika in min facebook. Yeah. Out!

Så var det dags igen

Efter det underbara och coola usa så är jag tillbaks till verkligheten och idag var det bara att släpa sig ur sängen för att gå till skolan. I mindre grupper träffade vi lärare för att berätta om våra respektive planer inför magisteråret. Jag har ju inte alls kommit särskilt långt i planeringen, trodde jag. Men a, i kinda have to say att det verkade rätt bra då jag berättade om vad jag tänkte att jag skulle kunna göra. Fortfarande är allt väldigt öppet, men Hey, jag känner mig ändå lugn.

Ikväll nångång hade jag tänkt mig föra över alla foton från resan till den här datorn (syftningsfel, tjoho). Då kommer några att komma upp här på bloggen, med lite en liten reseberättelse - shopping, mat, hotell osv. Vem vet, nån kanske vill veta. Om jag får tro borde ALLA vilja veta ALLT. Yeah!

Out!

Plufsiga stenhårda vedstockar till ben.

Resan gick sjukt smidigt och jag fick mig even some sleep på planet. Men hey vad trött jag är. Så därför skriver jag inget mer nu. Men resan gick som sagt bra, och imorn kväll har jag förmodligen fått över alla bilder från mac booken till den här så jag kan posta en massa här.

puss på er alla.

La Guardia Airport

Aight, nu sitter vi på flygplatsen New York och väntar på att på få checka in. Vi kom hit kl 9 och planet går 3. hohooo. 6 timmar. Det är länge. VARFÖR? Ja, det kan man fråga sig, speciellt eftersom vi inte får checka in förän fyra timmar innan. Men det är ju snart så. Oh well, på teve hade de varnat så mycket över att det skulle vara trafikkaos till och från flygplatserna den här helgen (labourday), så vi ville ta det säkra före det osäkra.

Det som är ännu mer skoj är att vi ska mellanlanda i Philly igen. Och det tar typ 1.5 timme med buss mellan new york och philly. så hade vi lämnat hotellet typ nu, eller om en timme, och sedan fått tag på en buss och åkt direkt till flyget där så hade vi sluppit oron att missa planet till arlanda, eftersom då vi väl kommer till philly har vi skiiiiitlite tid på oss att hinna med flyget. oooooh well, det löser sig alltid.

Så snart är vi alltså tillbaks i sverige och norpan. Bittersweet. Men det är läskigt hur fort man vänjer sig vid platser. New York, som kändes så surrealistiskt stort då vi kom dit (som det alltid gör) vad precis som jättesjälvklart nu då vi åkte.

Kanske lika bra att det är så, för då kanske inte norrköping kommer att kännas så litet i mer än nån dag eller två innan det sedan blir så sjävklart lagom sedan.

Lagom. Så oerhört trist ord. Men så mycket händer nu i höst och till våren så jag antar att inget riktigt kommer att vara lagom.

Okej, så, hur har resan varit? Helt underbar. Första två dagarna i new york var verkligen hysterisk. Jag kände inte riktigt av det där softa med staden som jag gjort tidigare ggr. Sedan åkte vi ju alltså till DC som var precis som jag lämnade det, och precis som jag hade hoppats på. Sedan var vi tillbaks i new york. Och DÅ, då var det precis som jag ville att det skulle vara. :-) Galet men på lagom (där har vi ordet igen, men nu i positiv bemärkelse) nivå. Det blev  shopping i Soho, mat i Greenwich, häng i Central Park osv osv. Och OMG vad vi  har gått. Vi har snittat kanske två mil om dagen. A, igår, då vi var i Central Park så gick vi kanske 3 mil. A, jag hade verkligen inte pallat att gå en dag till. Så att sitta still på ett plan i dag kom alldeles i perfekt timing.

Så har vi såklart ätit och druckit en massa gott, men jag hoppas då att de ovannämda prommenaderna har kunnat kompensera det hela.

Nu är det dags att börja checka in snart.

Summa lumumma - resan har varit alldeles utmärkt perfekt!